Slezanská hodinovka (20/09/2010)

Po roční pauze jsme se vrátili na místo činu naší první hodinovky a to takřka ve stejném složení: Stoša, Berďa a Bob. Letos nám však dělala sličný doprovod navíc Kačka. Počasí překvapilo svou příjemnou teplotou (slunečno a údajně 14 st.) a téměř bezvětřím - prostě ideální podmínky!
Na počátku jsme měli menší peripetie s přihlašením Kačky, kterou nechtěli pustit do prvního rozběhu, ale díky nízkému počtu účastníku se nakonec konal pouze jeden rozběh. Abych byl přesný, tak jeden a půl. Pár jedinců startovalo zřejmě v průběhu závodu, neboť dobíhali ještě po odpískání hodiny. Kačka do toho tedy šla, i když se jí moc nechtělo.
Náš hlavní tahoun Stoša dostal před samotným startem jasné pokyny. Byť byly myšleny s jistou dávkou nadsázky, snažil se je naplnit. Na určených 15 km sice nedosáhl, ani na vysněných 14 km, ale i zlepšení svého předloňského maxima o 300 m mu stačilo na VÍTĚZSTVÍ v kategorii! Ano, čtete správně - vítězství. A aby to opravdu stálo za to, zabojovali jsme s Berďou (nevědomky) o zbylá místa na stupních vítězů! Navíc v osobních rekordech!


Výsledky kategorie do 35 let:
1. Stoša 13.720 m (předloni 13.420 m)
2. BOBika 13.140 m (12.798 m)
3. Berďa 13.136 m (13.102 m)
4. Borek Bartoš 13.075 m (Polsko, ročník 1992!!!)
... víc nás nebylo. Škoda, nebrali jsme pricemoney jako ostatní kategorie, ale pouze kindervajíčko.

Kačka si v klidu doběhla na krásnou metu 10.840 metrů, což však v nabité ženské konkurenci stačilo až na 8. místo.

Celkově vyhrál domácí Pavel Michna za 17.020 m, mezi ženami Adéla Esentiérová za 13.222 m. Ta si však během závodu "pouze" hlídala první místo - stihla se postarat o dcerku, odskočit na WC, rozebrat s Romanem co bude k večeři či usměvně zapózovat pro fotografy. ;)

Fotky od Rosti Bažanowského (rajce MK Seitl):


3 komentáře:

  1. Pěkně napsáno. Jsou tam jen dvě nepřesnosti. Bylo to po dvouleté pauze a pojem "takřka ve stejném složení" se mi zdá hrubě nepřesný, i přesto, že nevím, jakou definici tohoto pojmu používáš. Ale dle mého je mezi před dvěma lety mě předbíhajícím šetrně vlasatým vychrtlým starcem s nezajímavým zadkem a mladou blondýnkou, kterou jsem naopak já letos předbíhal a kde se rozhodně bylo na co dívat, velmi výrazný rozdíl. Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. Rocni pauzou bylo mysleno, ze jsme lonsky rok vynechali. Co se tyce druhe "nepresnosti" a "starce" - mas-li na mysli Kenana, tak ten mi sam rekl, ze zadnou hodinovku nebezel ... Ale mozna myslis jineho starce - tezko rict, pac nas jich predbihalo i letos hodne! ;) BOBika

    OdpovědětVymazat
  3. Kenan to fakt nebezel. Tak to mam opravdu neco s pameti. :-( Berda

    OdpovědětVymazat