Vánoční kros v Bělském lese

Kdy: 23/12/2010
Kde: Bělský les
Kdo: Stoša, BOBika, Ruda a IBeKa

Na večurku se pár lidí hrdě hlásilo nejen ke Štěpánskému běhu Porubou, ale také k Vánočnímu krosu v Bělském lese. Jaké bylo překvapení, když jsme se na startu potkali pouze tři ...
Zlí jazykové hlásili špatné vzdušné podmínky, ale nás to neodradilo. Pravda, mlha byla ráno poměrně hustá, skoro jako u Rákosníčka, ale se startem se vytratila a mohly nás tak zahřívat i sluneční paprsky. Podklad byl sice lehce kluzký, ale oproti LC se dalo mluvit takřka o "asfaltu". Všichni v dobré náladě, poměrně velká účast - prostě pohoda!
Po doběhu ze Stoši sršelo nadšení - bodejť by ne, když to zaběhl lépe než si stanovil a navíc se hrdě "zanořil" do první poloviny startovního pole! Já jsem byl po delší době ve stavu běžeckém a vzhledem k pohodovému průběhu a stavu po doběhu jsem byl rovněž spokojen. Ruda se pomalu rozkoukává a nasává zkušenosti. Jakýmsi nedopatřením si hlídal Dědka za sebou, ale až v cíli si všiml, že byl před ním. ;)
Za zmínku snad ještě stojí fakt, že Stoša běhá jak o dušu, což potvrdil i neustálým přesunem z místa na místo s komentářem: "Ale poběžíme, jo?!" Kdo ho zná, netřeba více rozmazávat. :)
No, a zbývá vysvětlit poslední tajenku - běžce s tajemným názvem IBeKa. Nedá mi to se o něm v tomto minipříspěvku nezmínit. Jeden můj kolega věrně napodobil IBeho. Udělal to vskutku znamenitě. Celý týden o Běláku mluvil jako o hotové věci, pilně trénoval smog nesmog. Ráno mu píšu, v kolik dorazí ze svého nedalekého kutlochu. Dostane se mi sice nerozhodné, za to velmi negativně laděné odpovědi. Prý je někde na vážkách či co, vzduch že je prý 272!!! ... Jako fyzik a matematik by mohl uvést alespoň pozemské jednotky a co to vlastně sledoval. Nezávodil. A na rozdíl od IBeho ani nevytáhl paty z domova, aby přišel povzbudit své kamarády. Že nepřišel Berďa - to už si pomalu zvykáme, ale IBeKa?! Mimochodem Fialové kobry přišly a povzbuzovaly - díky kluci! Na textové zprávy IBeKa reagoval se silvestrovským zpožděním až někdy ve večerních hodinách a neomalěně se nažil zakrýt své dnešní selhání. Abych to shrnul - dost jsi zklamal, ale i přesto Ti takhle na dálku přeji hezké svátky! A věz, že svému stínu neutečeš! Ani na Štěpánském běhu, kam doufám dorazíš!!! ;)

PS: Rudo, Tvůj los vyhrál! Výhra byla zkonfiskována a bude vydána v pravou chvíli na klubové sešlosti. ;)

Délka trati: 2x 2.800 m = 5.600 m (měřeno odhadem na mapy.cz)
Výsledky (celkově/v A-čku):
01./01. 20:02 Jakub Ševčík (Vítkovice)
20./15. 24:41 Stoša
28./22. 26:17 BOBika
42./26. 29:05 Ruda - zaslouží cenu Fair Play za opravu výsledků ve svůj neprospěch!

Foto: MK Seitl

Žádné komentáře:

Okomentovat