Kraličák 2011

Jelikož probíhá běžecky nejnabitější měsíc v roce, zvláště pro členy VZS, opět jsme vyrazili v hojném počtu sedmi běžců na další štaci. Tím se stal dne 20.8.2011 vrchařský závod Cena firmy Iscarex Dolní Morava - Králický Sněžník. Za krásného slunečného počasí jsme se sešli kolem desáté hodiny v místě startu v tomto složení: Deni, Ivon, Jarek, Bobika, Berďa, Ruda a já plus doprovod Kačka a Majda. Čekala na nás krásná trasa, schovaná převážně v lese, takže i vražedné slunce nám příliš nehrozilo. Start se nakonec posunul na 11.15 a po výstřelu se cca 260 běžců vydalo na trať dlouhou 13km s převýšením 963m. Hned po startu jsem vyrazil celkem svižným tempem, zhruba na třetím kilometru jsem měl pocit, že jsem trochu přepálil, ale byl to jen pocit, na osmém kilometru v podstatě začínal závod, nějak se mi po delší době podařilo přepnout na atomový pohon, předběhnout cca 20 lidí a vlastně dokonat až na pár kroků celoběh. Co se dělo za mnou jsem ani neměl ponětí, ale bylo úžasné sledovat jak dobíhají ostatní kolegové a hlavně naše skvělé twins Deni&Ivon, jejichž forma stoupá parabolickou křivkou.

Podle dosažených časů lze hodnotit, že jsme všichni šli na krev a každý z nás byl opravdu spokojen. Shodli jsme se na tom, že to bylo i malinko snadnější než hřiště-Lysá a že trasa se organizátorům povedla. Nahoře nás čekaly nádherné výhledy do okolí, vedle pramene Moravy, dokonce pramenil ionťák a kousek dál byl i slon. Pak jsme už jen sbíhali dolů, někdo v plavkách, někdo busem, s Jarkem jsem si dal otužovací koupel v Moravě, ostatní se otužovali ve sprchách, ale nakonec jsme se všichni sesedli u gulášku a pivečka. Zábava byla výborná a dlouhá, všechno jsme prohovořili, prodiskutovali a naplánovali další cíle a tak dále a tak dále a tady jsou výsledky:

1. Dlugosz Andrzej 59:05

31. Metelková Táňa 1:07:54

107. Stoszek Jan 1:20:31

143. Wojtyla Jaromír 1:25:23

160. Krejčiříková Denisa 1:27:42

163. Hegedüs Robert 1:28:08

176. Munk Rudolf 1:30:01

191. Beremlijski Petr 1:32:05

197. Krejčiříková Ivona 1:32:57




6 komentářů:

  1. Gratuluji ke krásným časům. Těším se až se s váma ve čtvrtek potkám na trojce.Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné to bylo!!! :-) ivon

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný zážitek, ty vrchy se mi začínají líbit víc a víc ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Byla to šupa, jak počasí, koupání, tak pozávodní zábava, jen ten běh v mém podání mohl být lepší. No a zase jsem v tombole vyšel naprázdno :-(, ale jednou to příjít musí :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Jarku, ty už si přece vyhrál v tombole hlavní cenu - členství v jednom prestižním klubu s názvem VZS, tak co by si chtěl víc? :-)

    OdpovědětVymazat
  6. že ty holkám závidíš ten bazén, protože se chceš konečně naučit plavat? majda

    OdpovědětVymazat