Velká cena Ostravy v triatlonu aneb založení nadace „Bobika v tísni“

Včera, dne 6.8.2011 se na hlučínské štěrkovně kousek za Ostravou, kde mnoho z nás prožilo svá adolescentní léta a sbíralo své první plavčické zkušenosti, konala Velká cena Ostravy v triatlonu. Počasí se po mnoha dnech zimy a deště umoudřilo a sobota byla jako dělaná pro triatlon. Ještě večer jsem měl představu, že nastoupím do boje v našich barvách, ráno jsem ale zjistil, že prospěšnější budu spíše jako kibic.
Za VZS Ostrava startoval Bobika, Malča a Poky. Poky se svou stále stoupající výkonností podporován svým PokyTýmem, který tvoří maminka s kapsama plnýma gelu, sušenek, s rukama plnýma termosek s teplým a studeným čajem a iontovým nápojem a úsměvem na rtu rozdávající i konkurentům. Manželka maže svalstvo, upravuje límeček, zapíná neopren, masíruje lýtka, uklidňuje pohlazením a opakuje: „no to víš, že jo, Ráďo“. No a ta nejmladší z klanu, pardón, PokyTýmu, ta radí. A v tom je tajemství úspěchu.
Malča, který se vrátil z Kanady , kde rozdal medvědům, dřevorubcům a veverkám všechno jídlo a zjistil, že v Kanadě nefunguje naše bankovní karta, zhubl asi 6 kilo. A je to na něm vidět a poznat v závodě. Tuto sezónu má excelentní.
Bobika, zarytý to srdcař, jal se závod na silnici odjet na horáku a v dresu, o němž bude ještě řeč. Ale stále s úsměvem na líci a s dobrou náladou v cíli. Taktéž excelentní! K tomu ještě Bolatická twin podpora a Hanička a já.
Pokud bychom chtěli psát o Kobrách, tak je zde bílé místo. Známých tváří mnoho, ale čert aby se v tom vyznal. Dresy stylu každý pes jiná ves, tým Fialové Kobry ve startovní listině pouze 1x, jinak absolutní galymatyáš.
Poky 1. v kategorii!!! Malča 5. v kategorii daleko před klukama z FB a Bobika lehce za polovinou ve výsledkové listině! Výsledky
Bobika si stále myslí, že triatlon není sport pro něj, i proto možná torpidně trvá na svém oblečení a nehodlá na něm nic měnit. Jeho bleděmodré tepláčky, ve kterých závodil, s ďurkou na pravém stehně, nádherně vygajdané, s kapsičkou na hřeben vzadu a s lehce nerovnými okraji nůžkama ustřižených nohavic spíše připomínaly Spartakiádu na Letné, než vrchol triatlonové sezóny. A takový je to pan závodník! A co z něj ještě bude! Nedovolme takovým esům oblékat dres, který jej jistojistě připravil o drahocenné vteřiny a lepší umístění. Založil jsem nadaci BOBIKA V TÍSNI . Peníze na obleček pro pana učitele Bobika posílejte na konto č.: 847667193/0800. Triatlonu zdar!



Foto: Deni, CykloMatera 1, 2, Renatice
Mapy: kolo, běh











9 komentářů:

  1. Depo: Poky 0:45, Malca 1:15, Bob 3:06

    OdpovědětVymazat
  2. No protože se chuděra musel mokrý soukat do těch tepláčků!

    OdpovědětVymazat
  3. Vždyť mu to i v těch tepláčcích sluší, běhá i jede, no ne?! manželka PS: ale peníze na konto posílat můžete!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že se budete divit, jak vám to na Jestřábovi natře i v těch tepláčkách. Jeslti ono to nebude taktika "klamu dresem" . Majda

    OdpovědětVymazat
  5. To konto je skutečné nebo je to nějaký fake? Pokud je pravé, peníze pošlu. Ale byl bych rád, aby Koudy Bobikovi koupil dres, který vypadá jako Boratovy plavky. V tu chvíli bude Bobika neporazitelný! Jen nevím, kam mu dáme logo oddílu. :-)

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  6. Bobiku vůbec Koudyho neposlouchej, on je rypalista každým coulem. Vídí že mu pomalu a jistě v triatlonu dýcháš na paty a došly argumenty i síla, tak nová "taktitka" :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Boratovy plavky :-)))))))
    Účet je skutečný!
    Jarku, já jsem nerýpal, to jsem myslel zcela vážně, že Bobikovi ten triatlon šel. A myslím, že mě neporazí jen na Jestřábovi, ale i v pátek na Valachymanovi.
    Jen ty tepláčky budou nevýhodou, já totiž, když se směji, nemohu běžeti. ;-) Koudy

    OdpovědětVymazat
  8. Koudy tak se nesměj a kurde přidej :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Parádní článek!!!!!!!!!!!!! :-)))
    bolatická odnož

    OdpovědětVymazat