Větřkovický triatlon 2011

Kdy: 28/08/2011
Kde: Větřkovická přehrada a okolí
Co: xterratriatlon 0,4 - 20,5 - 3,2
Kdo: BOBika

Po nedobrém pocitu a zjevné únavě z Jestřába mě ani noční déšť neodradil od pokusu jet dva triatlony ve dvou po sobě následujících dnech. K dispozici jsem měl nejlepší možnou podporu v podobě mé ženy Kačenky a tak vše bylo mnohem veselejší!
Na startu bylo cca 80 jednotlivců. Ze včerejšího Jestřába se ukázal Honza Sivek, z dalších známých tváří tady byl např. Dědek s rodinkou nebo Hanka a Lucka Materovy.
Do vody jsme vstupovali bahnitým břehem a plavali pak podél hráze cca 400 m. Start byl poněkud náhlý - prostě někdo zavolal start a už se plavalo. Nepodařilo se mi dobře zorientovat a tak jsem si trasu neúmyslně protáhl.
Po relativně rychlém depu, ke kterému neodmyslitelně patří Koudyho oblíbené tepláčky a podkolenky, jsem vyrazil s menší ztrátou za početnou tlupou cyklistů vstříc dvěma cyklookruhům. Při prvním prudším stoupání se vytvořil had triatlonistů tlačících své oře. Nechtěně jsem se k nim přidal, když mi spadl řetěz. Pravdou je, že to stoupání bylo dost výživné a tak jsem zde tlačil i ve druhém kole (byť by výše). Při přechodu "hrany" mi skupinka opět poodjela. V následném sjezdu se pak na vynikající terénní vlnce vymlel cyklista přede mnou. Asi to bylo i mé štěstí, protože mě vlnka i přes zpomalení pěkně rozhodila! Zhruba v půlce okruhu přišlo stoupání ke zvonečku. Určitě to není lehký kopec, ale určitě se dá vyjet. Mně se to bohužel nepodařilo. Chce to více síly v nohách a cviku! :D Vždy jsem ztroskotal na nějaké malichernosti. Při převodu 1-1 vsak taková malichernost znamenala konec šlapání a nucený výběh (spíše výchoz) vedle kola. Pravda - zřejmě to ušetřilo i nějaké síly.
Po přezutí jsem vyrazil na běžecký okruh pln očekávání. Před startem si totiž někteří jeli projet trať a vraceli se poněkud „zprasení“. Asi jeli od konce, protože tam bylo blatíčka až až (kousek od startu plavání, kterému se mimochodem říká bahno). V ostatních částech to bylo bez problému - udusaná hlína, tráva, popř. cesta. Vzhledem k oddělení zrn od plev během kola se už v mém okolí neděly žádné dramatické změny, takže jsem nebyl předběhnut a krom jedné ženy (jely jen jeden cyklookruh) jsem ani nikoho nepředběhl.
V tombole jsem po delší době nic nevyhrál, ale i přes tento „neúspěch“ jsem byl po závodě mnohem spokojenější než po Jestřábu.
Organizačně je tento závod jiný než XTB či Jestřáb - nemá takové zázemí ani servis, nicméně je určitě zajímavý. Třeba i tím, že je na něj dobrovolné startovné. ;)
Výsledky snad budou zítra.
Web závodu


2 komentáře:

  1. Ty jedeš teda po těch triatlonech :-O. No ale zase když umíš plavat tak proč ni ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. dyk povidám:
    "tepláčky ve vánku vlají,
    já BOB v triatlonistu zraji!"

    koudy

    OdpovědětVymazat