Vodníci v Rybniku

9. půlmaraton Energetykow v Polském Rybniku

Nápad zaběhnout si půlmaratón v Polsku vznikl z čista jasna. O závodě jsme se dozvěděly den předem, máme to za humny, tak proč nejet? ;-)
Startovalo se pro nás v docela nezvyklou dobu – ve 13:00, což bylo vzhledem k teplejšímu počasí kruté. Nezbývalo než doufat, že na trati bude dost občerstvovaček. To bylo naštěstí zajištěno perfektně, každých 5 km jsme se tak mohly nadopovat vodou a kolou.

Prvních 10 km se běželo perfektně, s Deni jsme běžely spolu a cítily se i v několika dalších kilometrech fajn. Kolem 15 km mi začalo trošku přituhovat, ale stále jsem držela tempo, běžela a přesvědčovala sama sebe, že ostatním už taky není do smíchu, že to ale zkrátka nějak poběží. No, a na konci 17 km to překvapivě – NEBĚŽELO!!! Mega velká krize! Najednou náraz, konec, přechod do chůze… Chyběly cca 3 km do cíle, na hodinkách 1: 23 a já se sotva vlekla. Kilák jsem přetrpěla hlemýždím tempem, ale pak jsem se zase rozklusala. Bylo mi jasné, že už to na nějaký extra dobrý čas nebude. Už jsem neběžela ani „na dyzajn“, ale stylem „ala přežít“. Výraz ve tváři musel kolemjdoucí spíš děsit než bavit, páč mě všichni vehementně přesvědčovali, že už je to kousek. :-)

Výrazně zpomalila taky skupinka bojovníků spolu s Deni, které jsem musela nedobrovolně opustit, krizí si v závěru procházelo poměrně dost běžců. No, ono se nebylo ani čemu moc divit, poslední kilometry vedly na otevřeném prostranství kolem jezera. Proklínala jsem sluneční paprsky, které pálily víc, než kdy dřív. Slunce si opravdu nemohlo najít lepší dobu, aby nás přesvědčilo opět o svojí existenci. A aby nikoho nenechalo na pochybách (asi to bylo potřeba po tolika propršených letních dnech :-) ), tak se do toho opřelo teda pořádně!
Bylo mi jedno, jak běžím, kudy běžím (kaluž - nekaluž), ale hlavně že FAKT BĚŽÍM a blížím se k cíli! Konečně závěrečná rovinka, sprint na efekt :-) a úleva v cíli!!!

Obě jsme byly rády, že to máme za sebou, v takovém vedru jsme snad letos ještě neběžely ani tréninkově. O to větší radost jsme měly po zjištění, že spolu budeme na bedně! :-)
Trať byla poměrně různorodá, jen lehounce zvlněná, v hezkém prostředí okolních lesů a jezera. Běželo se na měkkém povrchu, asfaltu bylo celkově hodně málo – trať hodně šetrná pro běžecké nožičky :-). Parádní atmosféra, poměrně dost rychlonožek z ČR, tak bylo před závodem i po něm veselo :-).

Na půlmaratonské trati se sešlo celkem 93 běžců – čas vítěze 1:24:38.

1. 1:37:46 Veronika Jerglíková (22. celkově)
2. 1:39:38 Deni (26. celkově)
3. 1:40:50 Ivon (31. celkově)

celkové výsledky
foto

Fajné to bylo, tak za rok znovu na startu!!! ;-)





13 komentářů:

  1. Veliká gratulace a klobouk dolů před dosaženými časy. Zvláště s ohledem na to vedro. Tomu říkám oddílová reprezentace! Konečně VZS (snad ještě Poky - ale ten tu nic nepíše) někdo výsledkově zviditelňuje. Krásný článek. Těším se na 5km na dráze. Doufám, že nás tam bude opravdu hodně. Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Ja to porad rikam, ze mame sikovne robky! ;) BOBika

    OdpovědětVymazat
  3. Takže se ti NEBĚŽELO, ale čas máš pořád lepší než já aha :-) No nádhera ženské. S Verčou jste to tam uplně vymetly. By člověk nevěřil že to byl závod Polsku. Ale v tom horku, to musel být záhul, vím že i na kole nebyla zrovna zima. Velká gratulace ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Velká gratulace holky, jste SKVĚLÉ!!!! Na to, že Ti to Ivon "neběželo" jsi běžela teda dost dobře :-) Snad se brzo sejdeme na závodech :-))) Ivana

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji holky, skvělý výkon! Řekla bych, že jste tam jako dvojčata musela udělat pěkné pozdvižení!:) Kača

    OdpovědětVymazat
  6. No my vlastně ani nevíme :) Ač z prajzska, polsky nerozumět skoro ani slovo :))) a tak jsme raději s úsměvem na vše přitakávaly :D

    OdpovědětVymazat
  7. No, tak to doufám, že jste nepřikývly na přestup do polské reprezentace. :-) Náš prezident je sice zase nezvěstný a ani netuším, jak vypadá, ale pevně věřím, že vás v oddílu udrží. :-) Berďa

    OdpovědětVymazat
  8. Přestup nehrozí, leda že by nás VZS už nechtělo. :-)
    Nikde jinde nedostaneme tolik výhod: spoustu úsměvů, dobré nálady, povzbuzení, euforie a endorfinů!!! :-)
    Tak zítra! ;-)
    ivon a deni

    OdpovědětVymazat
  9. Super a co prezident, ten existuje? Nebo je jeho místo už volné? :-D

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  10. trénuj, Berdíku, trénuj a připitoměle se neptej. ;-)
    koudy

    OdpovědětVymazat
  11. A holky nedáme. A moc moc gratuluju, výsledky skvělé!
    koudy

    OdpovědětVymazat
  12. Neměl bys trénovat hlavně, Koudy, ty? Už tě poráží i Taťka Šmoula v modrých tepláčkách. ;-)

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  13. protože je v triatlonu dobrý! a má tepláčky a ty dělají hodně! ;-) koudy

    OdpovědětVymazat