Dogtrekking - Stopou strejdy Šeráka - 49,5km 

Po maratonu v Krakově jsem musela dát  nucenou pauzu od běhání. Potíže s patou a plantární fascií mě donutily trochu spočnout, více posilovat , absolvovat léčbu rázovou vlnou a přidat na kole.
No naštěstí pauza nemusela být tak dlouhá a už v půli června jsem zkoušela vyklusávat, nechala jsem si udělat vložky do bot  a koupila jsem si gelovou podpatěnku a docela to šlo. A tak jsem opět začala přidávat na trénincích, dokonce i kopečky a už mě opět svrbělo na nějaký závod.
Doma nikdo ( děti nám nějak už utekly a má drahá polovička stále pracuje) a potřebovala jsem i vypadnout. Tudíž jsem se na poslední chvíli přihlásila na dogtrekking v Jeseníkách a v pátek vyrazila s Ajou do Lipová Lázně.  Oficiální trasa 49,5km. No není dogtrekkingu, kde bych nebloudila, takže jsem si dala opět nějaký kilák navíc a nakonec jsem dala 52,5km . Trasa velmi těžká - nejdříve z Lipová Lázně na Javořík. Tento úsek nebyl zas tak těžký,ale já už přemýšlela, jak zvládnu zbytek, protože to nějtěžší nás ještě čekalo. A to Keprník , Šerák, seběh na Ramzovou, výstup na Smrk , Lví Horu a přes  Smrčník a Pomezí pak zpět do Lipová Lázně a areál Miroslav.
Počasí na tento typ závodu zrovna nebylo ideální - prostě horko. Navíc na dogtrekkingových akcích nejsou žádné občerstvovačky jako třeba na B7 - tady si prostě vše taháte s sebou . Na startu přísné kontroly - povinně 2l vody , botičky pro psa, obvazy,náplastě, miska pro psa, čelovka atd ....
Ikdyž odstup od prvních dvou míst jsem měla docela velký , přesto jsem velmi spokojena. Po pauze a v plném tréninku jsme si daly s Ajinkou do těla.  Krásná akce, dobrá organizace, dobrá nálada a vše završeno 3. místem v ženách bez rozdílu věku. 
Aja to zvládla bez větších problémů, moje nožka vydržela také bez větší újmy a těším se na další akci.



 Výslekdy : http://www.strejdaserak.cz/vysledky.php

6 komentářů:

  1. Lenio, gratuluji! A jsem rád, že ti to zase běhá. A musím uznat, že na fotkách úžasně obě s Ájou pózujete. :-) Asi to byl fajn víkend. Obě záříte. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, super, gratuluji! To je můj sen, zkusit si takový závod, jenže s tím našim nezpůsobným pošukem to asi nezvládnu...a jsou to strašně dlouhé trasy, jste fakt dobré!

    OdpovědětVymazat
  3. Fajnééé a pěknééé. Gratuluji k bedně, bo jako to není pro každého :D. Přemyšlam jaké to je s tím hafanem, jestli ti kecá do tempa :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Super výsledek, Leňo!!! Obě jste skvělé. Ať Vám to tak spolu sluší a běhá dále.
    Stoša

    OdpovědětVymazat