LysaCup 2009 - 15.etapa, Bezruč z Rajské boudy

Po několika na sníh chudých zimách přišla konečně ta pravá s pořádnou sněhovou nadílkou. Bezručovskou etapu jsme z důvodu začátku jarních prázdnin a půlmetrového přívalu prašanu absolvovali již z Rajské boudy (prodloužení na 6,1 km dle GPS). Po cestě jsme vyběhli k hotelu Bezruč a pak již klasickou cestou vzhůru na Lysou. Začátek se nesl v poměrně svižném běžeckém tempu. Startovní pole se tak krásně natáhlo a roztrhalo na menší skupiny. V hangu mohla jít většina svým optimálním tempem. Teda pokud se vůbec o nějakém tempu dalo mluvit. Půl metru prašanu udělá své. V cca půlmetru širokém chodníčku se pak docela špatně předbíhalo, ale běžci v mém okolí byli navzájem vstřícní, takže jsem neměl žádný problém. Celkově se, k mému překvapení, dala téměř celá etapa běžet. Samozřejmě s vyjímkou hangu a sjezdovky. I když i ta mi přišla běhatelná ... Každopádně to bylo silově poměrně náročné. Všichni, kdo zažili první etapu letošního ročníku a porovnají ji s 15., zažili dva různé pohledy na LC ala Bezruč!
Nejlépe se s přívaly sněhu popral Kuba, který skončil na 46.místě. Za ním na 55.Majkl, 60.Bob, 70.Koudy, 73.Stoša, 81.Berďa a 93.Martin K. V týmech jsme o 5 bodů konečně porazili Fialové kobry!
Na závěr nutno podotknout, že pan Dr. oslavil o den dříve své narozeniny a na cestě zpět proto otevřel lahvinku dezinfekčního roztoku. Jakožto řidič jsem se sice nemohl oslavné dezinfekční kůry zúčastnit, ale hlášky padající při čekaní na rozjezd "zapadlého" autobusu svědčily o tom, že někteří členové se již určitě těší na zavěrečný večírek ... ;) Vezmeš ségru, Berďo?

Fotky od Berdíků a výběr z CK Frenštát:


Žádné komentáře:

Okomentovat