Kobeřická dvacítka

   Přiznám se, že jsem byl už natěšený na dlouhý silniční běh. A určitě jsem nebyl sám. Na start tradičního  (před)jarního  závodu se postavilo spousta běžců v našem krásném dresu VZS .  Celkem bylo na startu 114 běžců hlavního závodu na 20 km a další na kratší vložené závody. Počasí nám celkem přálo – nepršelo, nemrzlo a hlavně nefoukal vítr. Ale vzduch se místy nedal dýchat – hlavně při průběhu obcemi.
   Vůbec jsem netušil, jaký čas od sebe můžu očekávat. Naběháno mám relativně dost, ale všechno jsem odběhal pomalu. Žádná kvalita. A tak jsem začal opatrněji. Opatrně jsem běžel skoro celý kilometr a pak mě to přestalo bavit a „prásknul jsem do koní“. Mihnul jsem se kolem Jarka, pak kolem Denisy. To jsem už poněkud znervózněl, jestli jsem to nepřepálil. Ale běželo se mi krásně. Tempo jsem držel až do Kobeřic a to už jsem věděl, že letos pokořím svůj rekord této trati. Dařilo se i ostatním. Denisa mě v závěru  stahovala a kdyby byl cíl o kilometr dál…kdo ví? Další členové přibíhali skoro v pravidelných intervalech a jestli se nepletu, tak všichni si vylepšili své časy z let minulých. A někteří  i hodně.  Mimořádné uznání patří Denise za 2. místo v ženách a Nikole, která byla 3. ženou v cíli vloženého kondičního běhu na 6km. Uznání patří i nejmladšímu běžci VZS Vildovi, který se pral s šestikilometrovou trasou. Už v autě po něm táta Koudy marně loudil taktiku závodu (zjevně se chtěl přiučit), ale Vilík neprozradil. Až na zpáteční cestě se rozpovídal. Jeho taktika „nezpotit se“ je zajímavou alternativou taktiky „zničit se“.
    Ahoj na soustředění, či na Běhu JAK (nebo jinde)

Vítěz   Aleš Miko       1:08:13
Poky                           1:18:45
Martin                        1: 25:35
Deni                           1:26:07
Koudy                        1:28:00
Jarek                           1:29:45
Dalibor                       1:34:50
Ruda                           1:35:33
Fík                              1:39:12

Houbaři na 6km:   Vilík, Malča, Nikola



4 komentáře:

  1. Gratulace Deni a Nikolce k bedně a ostatním k tak skvělým časům!!! Nevím nevím Fíku, já bych tě na tom maratonu opravdu jen zdržovala.. Mějte se a navi na soustředku!:-) Kač

    OdpovědětVymazat
  2. Běželi jste všichni výborně, no budu muset potrénovat, ať Vám stačím na soustřeďku.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc fajn neděle, závod za barákem na Prajzské, jeden okruh místními dědinami, bezvětří, chladněji a opět mnoho VZS tváří ... co víc si přát? Užila jsem si to naplno :)
    Na začátku jsem se bála, abych nepřepálila, Keňan se kolem přehnal ne jako vítr, ale jako vichřice, a já si říkala, asi je něco špatně :D Ale tuhé nohy na začátku a pocit nepříjemné tvrdosti asfaltu postupně polevil a od poloviny to zase byla jízda :) Ale k doběhnutí Martina nepomohla ani jízda stíhací, prostě nedostižitelný Martin běžel jako torpédo až do cíle :)
    Gratulace všem k časům a zážitkům ;) doufám, že už plánujete účast na dubnové bolatické dvacítce! ;)
    Deni

    OdpovědětVymazat
  4. Zaběhli jste to všeci nice. Tuším, že všeci odešli s lepším osobáčkem a Keňan a Deni se posunuli o celou třídu :-) Jen tak dál. Já jsme zjistil, že ten camback nebude tak rychlý a jednoduchý.

    OdpovědětVymazat