4. etapa LC - Rajská bouda

       Čas letí jako bláznivý a my už máme za sebou 4 letošní etapy. 21.11. proběhla již 85. etapa z Rajské boudy a pro zajímavost takový Hudy už běžel po třiasedmdesáté a je to prostě Rajský rekordman. Rekordů tentokrát padlo zase dosti. Ten nejrychlejší na kopci byl opět fanTom Licháč. Traťák posunul sice jen o tři sekundy na 38:32, ale bylo to za ne zcela ideálních podmínek. Začalo se ochlazovat, od středních poloh ležela na zemi souvislá sněhová dečka smíchána s blátem, místy bylo namrzlé podloží a trochu to i klouzalo. To ovšem neodradilo 344 lidí v cíli a samozřejmě je to zatím nejvyšší letošní počet. Za naše barvy běželo 14 členů, o jedno želízko v ohni více měli však borci z Vinotéky. Ti také měli deset lidí v první padesátce a jsou bezesporu oddílem s nekvalitnějšími výkony. Nás může lehce potěšit pouze jediné prvenství. V dosavadních čtyřech etapách se prostřídalo již 22 našich členů a to nemusí být číslo konečné. Letos je týmová soutěž pěkně nabitá, v součtu 4 etap držíme devátou pozici a udržet letos první desítku bude velmi obtížné. Nejvíce bodů pro tým získávají naše milá dvojčátka, tak bych rád vyzval naše milé borce, aby se tak nestyděli a aby kurde přydali. :-) Ale zase chápu, že jste všichni velcí gentlemani. Možná se to nezdá, ale i já mám obavy, kdy to příjde a Denča mě pleskne přes zadek.
       Když to vezmu pěkně od startu, tak jsem svou 24. rajskou rozběhl s rozvahou. Po asfaltu se kolem mě prohnalo snad čtyřicet lidí, ale v prvním stoupání se to začínalo rozdělovat. Do terénu jsem vběhl už v obvyklé společnosti a nenápadně si hledal pohodlné místečko za kým se vyvézt. V lesíku nad Veličkou se to zase mlelo různými nástupy. Dost mě to vymačkalo a dokonce jsem zvažoval přejití do chůze. Nějak více mi vyletěla tepovka a nestíhal jsem udýchat. Pak jsem se trochu srovnal na vrstevnici, ale už jsem tušil , že dnes to bude boj na krev. Rozhodně to nebylo pocitově tak výborné jako minule na Krásné. Marně jsem přemýšlel, kde byla chyba, fakt jsem nemohl najít si nějakou výmluvu. Až později nad Lukšincem, jsem zjistil, že mi o něco více prokluzují boty ve sněhu. A možná že to mě tak utavilo. Nemusí být každý den posvícení. Hlavně jsem se pak snažil jen udržet pozici v první třicítce a na dohled Pokymu. V závěru pak kolem mě nastoupil Ríša Ručka, pověsil jsem se na něj rozhodnutý bojovat, ale bylo to marné. On taky nijak už nezrychlil, jenže já byl tuhý jak veka a doběhli jsme těsně za sebou. Nahoře se konalo malé překvapení. Hudy nás řadil do fronty jako kdysi při lístečkománii. Před námi totiž dobíhal týpek, který chtěl rozrazit krabičku a povalit nenahraditelnou Vlaďku. Tož to je ostuda. Snad se aspoň omluvil a příště se polepší. Taky mívám při doběhu většinou zatmění, ale vždy se snažím přesně odpípnout. Bo jinak věztě že: nou čyp nou tajm.
       Trošičku mě ty suché čísla unavily a užíznily, takže si jdu nalít jednu mokrou desítku. A uhasím žížu snad stejně jako ti, co se šli dnes večer podívat, jak se točí pípy v nové Bezručově chatě.

2 komentáře:

  1. Tož Stošo, věř, že v Bezručovce jsme žízeň uhasili, ale samozřejmě smekáme před tvou zodpovědností, že jsi dal přednost napsání opět skvělého článku před tím, abys šel s námi :-) A jen dodám dovětek k tvému textu: že etapa Rajská měla tečku ještě v neděli, kdy jsme se šli loučit se Šantánkem a přišlo další prvenství - Stoša poprvé neběžel nahoru, kochal se, poprvé viděl , že na Lysé je občas domeček, studánka, stromy, ne jenom salomony, inovaty, lýtka a zadky běžců před ním... a prý že je to turisticky moc hezké a příští etapu tak půjde :-) :-) jenomže nahoře bylo veselo - šampus, pivo, angrešt, malina, ... tak nevím, jestli na to nezapomněl :-) :-) každopádně dolů mu moc valit bomby nešlo, ale zase měl razítko na čele a nesl kabelku s mapami pro Renču a hrníčky pro.... (překvapení :-) Takže Stošo, další etapa kochací, nebo rubací??? :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další etapu budu opět slepě rubat, bo body jsou body, a navíc je to mistrovství. Ale jinak loučení se Šantánkem bylo luxusní, snad mi letos aspoň jeden pohodový výlet na Lysou vyjde. Tak zase příště.

      Vymazat