Běh Velkými Albrechticemi

Dne 6.6.2012 kvečeru se konal již 29. ročník běhu ve Velkých Albrechticích. Na poslední chvíli jsem se nechal přemluvit a šel do toho po hlavě. Vzhledem k tomu, že jsem od maratonu netrénoval, tak jsem od sebe ani moc nečekal, ale těšil jsem se. Za VZS jsme se na startu sešli čtyři. Petra, Fík, Stoša a já. Okolo samé známé tváře, neukázněné pokřikující rozpadlé Kobry, Dědek, spoustu Xérů, Emkáčů a jiných. Na start se s námi postavil i běžec černý jak but, o kterém hlavní moderátor, který byl stejně starý, jak černoch černý, prohlásil, že je z Keně, a že běhá za Maďary. Během poblázněný Stoša opět vyrazil jako šíp a brousil si zuby na osobák. Zcela nečekaně ale vystřelil vpřed i Fík a já jsem měl dost velkou starost, abych s ním udržel tempo. Na prvním kilometru jsem věděl, že je zle, ale že se Fíka nesmím pustit. Už na startu jsme se všichni domluvili, že běžíme za Majkla, který leží ve špitále a nemůže s náma teďka běhat a trénovat, a že to teda dneska nevzdáme a pořádně to urvem. A tak když jsem Fíka doběhl a shodli jsme se, že jsme jako malí kluci přepálili start, věděli jsme, že to musíme dorvat do cíle. Stoša si o dvě vteřiny vysprintoval osobáček, a protože chtěl běžet ještě lépe, dožadoval se opakování běhu a celého ceremoniálu. Ale osobák si vytvořili i Petra s Fíkem a nakonec i já jsem běžel svou nejrychlejší letošní desítku. Ten Maďar z Keně vyhrál. Spokojenost s výkony a závodem tedy všestranná, nespokojenost s tombolou, kde jsme nevyhráli ani jedno kuře ba ani plato vajec. Třeba zrovna Fík si přijel hlavně pro to kuře...
P.S. A Majkle, ty taky hodně zarvi a brzy se uzdrav!

výsledky ani fotky jsem zatím nikde nenašel.

8 komentářů:

  1. Kluci a holko, gratatulace veliká, jste fakt šikovní!

    Majkle "kurde bojuj"!!!
    Majda

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulace za výkony a Majklovi brzské uzdravení!!! Lenia

    OdpovědětVymazat
  3. Závod to byl krásný, ideální trať po rovině, příští rok to kurde už bude pod 40min., to přísahám. Majkle drž se, ať tě veškerá tvá síla vede ke zdraví, vybojuj si vítězství i v tomto nejtěžším boji, kéž bysme mohli někdo cokoli pro tebe udělat.

    OdpovědětVymazat
  4. Tož pěkné to bylo, tak pěkně se mi ještě nepovdlo přepálit žádný běh :). Majkle bojuj, jsme s tebou. fík

    OdpovědětVymazat
  5. Majkl bojuje a všechny vás zdraví!!! Kaca

    OdpovědětVymazat
  6. Majkle drž se! Všichni na Tebe myslíme a držíme palce, ať ten běh za uzdravením co nejrychleji zvládneš ;) Ivon a Deni

    OdpovědětVymazat
  7. Stošo běháš pod své možnosti, čas na desítce ti má začínat 39 :-) Krásně Petra a Fík osobáček, to půjde jen nahoru ;-) a Koudy ty kurde přidej, protože tahle jako ne ;-) Majkle brzké uzdravení, potřebujeme tě na startovní lajně !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Jarku, času na regeneraci po dvanáctihodinovce bylo dost. Tak snad už to příště padne. A gratuluju k horské výzvě. Jste fakt skvělí.

      Vymazat