Jilešovický prásk  (silniční běh na 15km)

V sobotu se v Jilešovicích postavilo na start pár šílenců, kterým nevadil deštík, nevadily jim
kopce a vyhovovalo jim i zmiňovaných 15 km. Bylo nás opravdu jen pár. Kolize s dalšími akcemi a počasí se na množství běžců viditelně podepsalo.
  Za náš oddíl jsme byli na startu 4. Lenka, která měla v nohách 50-tikilometrové venčení hafoně, pohodář
Berďa, který se teď věnuje přednáškám víc než běhu a dnešní závod bral jako mentální relax, Poky, který šel "...z plného tréninku" a chtěl závod pojmout "tréninkově". Skupinku běžců za VZS jsem doplnil já, rozhodnutý nešetřit se a nechat se překvapit výsledkem.
  A byl to opravdu superzávod. Běžely se dva identické okruhy, ale pořadatelé nějak zařídili, že ten druhý se
nějak natahoval, natahoval,...A ty kopce (zvláště ten do Dobroslavic) byly nějak delší a hlavně výrazně
prudší, než v prvním kole. Poky za to "tréninkově" vzal hned po startu a po první zatáčce jsem ho neviděl. Na trase sváděl boje na čele hlavně s Marou Škapou a za celkové druhé místo mu patří velká gratulace a čas (nevím přesně, ale bylo to pár sekund přes hodinu) je vynikající. Lenia vyhrála ženskou kategorii a naprosto nechápu, jak to mohla po těch 50-ti kilometrech tak skvěle zvládnout. Gratuluji a klaním se! Jedni z mála běžců, kteří moc neuspěli jsme byli my dva s Berďou. Ale rozhodně nám to náladu nezkazilo. Můj čas 1:07:50 stačil v mé nejnabitější kategorii na předposlední místo, ale jsem s ním spokojený. A Berďa něco kolem 1hodiny 17minut na tom byl podobně.
   Závod je moc pěkný a slušela by mu větší běžecká účast. Posílám díky pořadatelům a "Jilešovický prásk" si píšu do termínovky na příští rok.
Martin

Výsledky jsem zatím nenašel, ale celkově:
1. Marek Škapa
2. Radim Pokorný
3. Roman Baláž

Fotky viz Lenia tu

4 komentáře:

  1. Gratulujeme ke skvělým výsledkům! Bednařům i těm, co jim nebylo zdechlo proběhnout své zadky v tom dešti!:) Bobici

    OdpovědětVymazat
  2. Vystihl a popsal jsi to pěkně. Jenom bych doplnil, že na a ze závodu jsem jel na kole. Díky uzávěrce svinovského mostu jsem to vzal přes Polanku a najel jsem necelých 60km a tak to byl super trénink -:).
    Poky

    OdpovědětVymazat
  3. gratuluju! super! snad se brzo taky někde postavím na startovní čáru a užuju si atmosféru nějakého fajn závodu ;)
    deni

    OdpovědětVymazat
  4. Poky ty jsi uplně u gury a navíc jsi jel pěkně na start na kole, tak to má být ! Leňula ty to válíš, paďocha a teď bedna :-O Paráááááda, takže v sobotu se sejdeme na kopucu ni ;-)

    OdpovědětVymazat