Hrabovský půlmaraton

datum: 6.9.2014
účast: Lenkačlenka, Stoša

       V sobotu dopoledne v deset hodin startoval poblíž hřiště Sokol Hrabová další ročník Hrabovského půlmaratonu. B7 jsme museli s Deni odpískat, takže plán na první zářijový víkend byl jasný. Docela jsem se těšil, protože je to rychlá rovinatá trať a tak jsem opět pošilhával po nějakém tom osobáčku. To jsem ovšem netušil jaké bude horko. Od rána svítilo sluníčko, ale až při samotném běhu v prvním kole jsem si uvědomil, jak je trasa otevřená. Ještě při prezentaci jsem potkal Lenkučlenku a tak jsme byli za oddíl aspoň dva.
       Na startu bylo 59 běžců, několik z nich vyrazilo docela slušným tempem. Já se držel chvíli za nimi, ale po pár stech metrech se postupně začali vzdalovat. Přesto se dalo na přehledném okruhu krásně spočítat, že uzavírám první desítku. Zvolil jsem tempo, které jsem chtěl posledních dvou kolech třeba ještě vystupňovat. V druhé půli prvního kola mě však předběhl Tomáš Mrajca a udával slušné strojové tempo, Držel jsem se za ním, avšak u občerstvovačky zastavil, tak jsem šel vpřed. Pití jsem plánoval po druhém a čtvrtém kole, což bohatě stačilo. Horko bylo tak na hranici snesitelnosti. Ve čtvrtém kole jsem se trápil, ale Roman Baláž zřejmě víc, takže jsem měl motivaci pokusit se ho předběhnout. To se také podařilo. V pátém kole už bylo velké trápení, spíše jsem zpomaloval, měl jsem sucho v ústech. Na poslední otočce jsem kontroloval pozici, nikdo mě nedobíhal, ale stejně na nějaký finiš síly nezbyly. Vodu jsem minul a spěchal do cíle, snažil jsem se myslet na vychlazené pivko a to pomohlo. Dokončil jsem hluboko za osobákem, ale byl to alespoň dobrý trénink.
       Vychutnal jsem si jedno pivečko, které jsme dostali v rámci startovného a čekal až doběhne Lenka. Té se nakonec podařilo pokořit dvou hodinovou hranici o devět vteřin. Takže taky dobré. Shodli jsme se, že vedro nás pěkně potrápilo, i tak jsem si to po třech letech v Hrabové opět užil. A malý poznatek na závěr: trošku se tam asfaltuje a brzy bude souvislý asfalt po cyklostezce směrem k dálnici. Rovněž asfalt do Paskova bude brzy hotový a silničáři si to pak budou moci pořádně užít až do Frýdku Místku.


4 komentáře:

  1. "Pití jsem plánoval po druhém a čtvrtém kole, což bohatě stačilo." :-) Vy někdo plánujete, ve kterém kole budete pít? Já jsem rád, že se vždycky zastavím a pokecám, a když je to vlastně ještě k tomu zadarmo... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako běžím pět kol, žízní neumřu i kdybych vůbec nepil, ale musím aspoň osvěžit hrdlo a to v téměř plné rychlosti. Doslova urvu kelímek z rukou dobrovolníka a peru to dál. Nejdřív jsem plánoval jednoho loka po třetím kole, Plán B při větším horku byl kelímek ve druhém a čtvrtém kole.
      Jak jako "zastavím a pokecám", při půl maratonu? To si snad děláš prdel. Ještě mi řekni, že by sis dál chlebíček se škvarkovkou kdyby byl k dispozici. :-)
      Stoša

      Vymazat
    2. Jéééva, no jo, škvarková, ta mi na L4L zachránila život!

      Vymazat
  2. Koudy ja též furt piju a jím.Od startovního výstřelu až do cíle vlastně nemyslím na nic jiného.No ještě někdy myslím na sex,ale to jídlo vede 😊

    OdpovědětVymazat