Po stopách Toulovce -Dogtrekking -Lucký vrch - 44km


V pátek 27.3. jsme po práci vyjeli na Vysočinu na dogtrekkingovou akci. Zvolila jsem trasu MID, což bylo 44km.   Tentokrát se k nám přidal i Michal, takže jsme vyrazili ve třech.
V pátek večer jsme se zaregistrovali, absolvovali meeting a ubytovali jsme se v Borovnici kousek od Luckého vrchu . Startovalo se pro MID trasu v sobotu ráno v rozmezí od 6:30 do 8:30. My jsem tedy v klidu posnídali a já vyrazila na start s Ajou  v 8:18 .  No musím říct, že jsem zatím žádný delší dogtrek nezvládla bez bloudění a to se mi stalo opět a hned v první vesnici, kde jsem trochu blbě odbočila a dala si tak cca 3km navíc. Byl se mnou ještě jeden běžec a potkali jsme i 2 holky, tak jsem si mysleli, že jsme správně. Trochu mě to  zdeptalo, protože přede mnou bylo ještě 39km a už jsem měla v nohách navíc. Nicméně jsem si to musela v hlavě srovnat, že jsi jdu užít s Ajou a běžely jsme dál. Trasa byla nádherná, převýšení nebylo velké, šlo spíše o táhlejší mírné kopečky  s minimem asfaltu. Do 28.km se mi běželo přímo super , Aja z počátku moc netáhla, ale to mi nevadilo, protože jsem aspoň opravdu makala (pořád to beru jako přípravu na PIM). Od 30. km v hlavě krize. Začalo bolet mírně pravé tříslo, pravá klenba, levé koleno, začalo mě píchat v levém rameni. Nic hrozného, nic co by se nedalo vydržet, ale myšlenky v hlavě hrozné. " Proč to dělám, jsem stará, budu mít artrózu a pod. "  Normálně depka ... Přešly jsem do chůze a chvíli i zastavily, dala jsem si banán , nějaký ten gel, zapila pořádně vodou , Aji jsem dala granulky  a nějaký ten kousek jen šly. Nicméně jsem zjistila, že chůze je ještě horší, tak jsem to zase rozběhly a ono to v celku šlo. 
Aja jakoby vycítila moji únavu a nebo blížící se cíl a docela mi i pomohla a konečně i táhla.  Jen posledních 4km už to bylo proloženo opět chůzi, poněvadž cíl byl  na Luckém vrchu, takže závěr do kopečka. Celkový čas 4hod 58min se ztrátou 29min na první místo a 13min na druhé místo. Kategorizace na trase MID nebyla, takže nakonec velká spokojenost s třetím místem ( přece jen holky na prvních dvou místech o 14 a 12 let mladší -  ne, že bych se tu chlubila svým věkem, ale já si to tak musím říkat, aby mě to povzbudilo dál). 
Navíc jsem si dala 47km .  
Michal si prošel tzv. štěněcí trasu, což bylo 16km. Taktéž přišel spokojen , potkal několik pejskařů , nafotil fotečky a tvrdil, že si parádně vyčistil hlavu. Zůstali jsme do neděle, kdy bylo vyhlášení. V pondělí jsme byla po práci  zregenerovat v bazénu a sauně a musím konstatovat, že v úterý jsem makala na gymnastice a nic nebolelo. Takže dnes již běžecký trénink....

Výsledky : http://www.toulovec.dogtrekking.info/vysledky_2015.html


8 komentářů:

  1. Na těch stupních jsi snad pouze Ty naprosto HAPPY! :D Skvělá práce, tedy až na to bloudění. ;)
    BOBika

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá práce Leni! Aspoň teď víš jak chůze unavuje a jak je zbytečné do ní přecházet. Samozřejmě gratuluju k super času i s blouděním a chůzí - prostě výborné. Na PIMU tě budu tipovat hodně vysoko. A na stáří a artrózu se klidně vyser!
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  3. Krása, Lenio. A když započtu ty kilometry navíc, tak jsi vlastně minimálně druhá. :-) Těším se brzy naviděnou! Berďa

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda Lenii, jsi skvělá!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Leni to bude osobák na tom PIMu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak bych se slyšel, když člověka sekne krize. Super na tom je, že už si to umíme srovnat v hlavě. Ale začíná to pokaždé stejně. Já vždy jen čekám, kdy to skončí, protože každá krize jednou musí skončí ;-).
    A bloudění, nepamatuji závod, kromě čtyřlístku, že bych alespoň trošku nebloudil.
    Leňo perfektní umístění v takovém nabitém závodě – žádná houbařina ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Lenio, i já se trochu s křížkem po funuse, neb bych se ani nedivila, kdybys už za tu dobu měla za sebou další dogtrekkng, přidávám ke slovům chvály a obdivu. A tu fotku na bedně si vytisknem a budem ti ukazovat, až zas budeš končit se všemi závody :-) :-) Jsi fakt dobrá, Leni :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné Leni, parádně jsi to zvládla!!! Gratulace!!!

    OdpovědětVymazat