Závod plný jedniček s jednou nulou na konci

    PRVNÍ měsíc po prázdninách, který má třicetJEDNA dnů, JEDEN den před začátkem etapového běžeckého závodu číslo JEDNA v ČR se konal závod s názvem Podzimní Kubánkov. Pokud by se závody hodnotily jako ve škole, dal bych tomuto závodu známku JEDNA. Proč? Protože ho mám rád, organizátoři v čele s Petrem Štverkou se starají prostě o vše a výborně, závod a vše kolem skvěle klape, trať je krásná a Hůrky jsou pohádkové. K tomu fajná atmosféra, pěkná tombola, kde vyhraje každý a v cíli bezva občerstvení. Výsledkem tak byla super sobota.


      Na závod jsme odcestovali JEDNÍM autem. Za VZS startovala JEDNA žena (říkejme jí Míša) a JEDEN muž (já). K tomu s námi cestovala JEDNA Petra Schwarzová, která startuje střídavě za MK Seitl a za VZS. Dnes padla řada na MK Seitl. Uvidíme za koho bude startovat zítra. :-) V autě byl taky JEDEN Marian. Ten startuje za tým s podivným názvem Šantánek, který se vyznačuje tím, že počet jeho členů je téměř přesně JEDNA. A posledním, ale nejúspěšnějším členem posádky byl JEDEN Dan Šindelek. Ten po závodu prohlásil, že závodil sám a neměl žádnou konkurenci (trochu mi tím připomněl JEDNOHO člena VZS, Honzíku :-) ). Asi nikoho nepřekvapí, že svůj závod vyhrál. Závod měl dvě kategorie – 16 km (tu běžela Petra) a 8 km (Míša, já, Marian, Dan). Výsledky jsou zde. Když pominu ostatní závodníky, tak na osmičce jsme doběhli v pořadí Dan, Marian, já a Míša. A na šestnáctce bylo pořadí – Petra.

      V autě jsme měli taky JEDNU láhev alkoholického nápoje. JEDNU láhev jsme po závodě také vypili. Před závodem byly určeny také role v autě. Bohužel jsem je neurčoval já. Ty určoval Pič. Nebudu říkat, kdo byl Pič, jen přiznám, že mě překvapila genderová nekorektnost Piče odmítajícího dát své označení do rodu odpovídajícímu jeho pohlaví. :-) Já dostal roli řidiče. Výsledkem bylo, že jsem vypil NULA láhví. I přesto jsem na závod ani na Piče nezanevřel a přístě se opět rád zúčastním Jarního či Podzimního Kubánkova. Snad role budou jiné a Pič budu já…

4 komentáře:

  1. V terminove nic, na Lysé nikdo nic nenadhodil
    ... :(
    BOBika

    OdpovědětVymazat
  2. Milý Berďo, k tvému dokonalému výčtu jedniček bych ještě přidala fakt, že v autě byl JEDEN NEJEDNOU nespokojený JEDINEC :-), a vzhledem k jeho preciznosti ohledně korektnosti v článcích či mluvě jiného, hodného, milého, nerýpavého jedince bych ráda podotkla, že jsem se s největším sebezapřením, neb ty lepší role jsem samozřejmě altruisticky rozdala vám, obětovala pro roli nikoli Piče, ale Píče (od slova pít, ne od slova pit či jiného, jež si jako pedagogický pracovník ani nemohu dovolit vyslovit :-) Takže pokud o to tak vehementně stojíš, pro příští závod tě nominuji do role Piče, a já se opět obětuji a budu zase Píč, když to nikdo nechce dělat :-) :-) Jen si neumím dost dobře představit, čím nám jako Pič budeš užitečný ty :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Závodníkům,jazykozpytcům,matematikům a Píčům zdar😊😊😊

    OdpovědětVymazat