Lysacup – etapa z Mazáku



Dneska se toho na další etapě Lysacupu semlelo spoustu. Nevím, jak začít. Začnu tedy zeširoka.  S historickým pozadím.Jako Jára Cimrman. Víš, to bylo tak...:
Kdyby nebylo už listopadové etapy Lysacupu, která se rovněž běžela z Mazáku, asi byl nebyla členkou VZS. Onoho 16.-tého listopadu 2013 si takhle na druhém kilometru v klidu běžím, když v tom uslyším. „Ty jsi Lenkačlenka, že? Čtu tvůj blog. Já jsem Nikol. Běhám za VZS. Nejdříve začal za VZS manžel a teď už i já. A Lenkočlenko, kdy k nám vstoupíš ty? My už jsme to brali za hotovou věc!“ Nikča uhodila hřebík na hlavičku, protože jsem k přestupu do VZS uvažovala od zimy 2013 a intenzivně od Lysohorského čtyřlístku. Přesto jsem si stále netroufala oslovit  Prezidenta. No já ani vlastně nejdřív moc nevěděla, kterejpak to je (promiň Koudy) J. Také jsem konzvervativní a to není jen tak, změnit oddíl. A v neposlední řadě jsem měla ostych, fakt.  No, ale když to Nikša tak nakopla, tak jsem to pak přes Berďu a ostatní zpytlíkovala a teď už jsem vaša.
Zpátky k tématu. Podařilo se nám na sobotu udat dítka (díky mami a tati :-) ). A tak jsme na Mazák jeli tři. Já, Robert a náš kamarád Richard, který je rovněž zarputilý Lysohorec. Kluci se ale vydali po vlastní ose, asi tak půlhodinku před startem.Co jiného jim, také zbývá, když nemají čipy, že jo...
Já se vydala hledat mezi všemi parkujícími auty někoho našeho. Dlouho nic, až jsem zaslechla jakési chichotání. To Deni, Ivon, Jarek a Berďa popisovali tričko pro Stošu. Běžel totiž dnes svůj 100 Lysacup. To mi hlava nebere, kde to synek nasbíral??? Takový mladý a už takové jubileum :-) . Všici jsme se mu na tričko podepsali a Berďa ho pak utajeně vynesl na vrchol (tričko, ne Stošu), aby mu bylo po dobytí mety slavnostně předáno. Ale to vím jenom z doslechu, jsem to nestihla :-) Co jsem ale stihla byl start, na kterém jsme s dvojčaty Stošovo běžecké oblečení oblepily nálepkami se značkou 100.
A pak už přišel start. Spořádaně jsem se zařadila na svou pozici na chvostu. Na koleně moje aktuálně nejlepší kamarádka ortéza. Držela pěkně a tak jsem si zkusmo první kilometr zaběhla. Po asfaltu to šlo a koleno neprotestovalo. Kilometr a dost! Přešla jsem do svižného turistického tempa, na uších opět ejsýdýsý ( já teda nechápu, proč jsem to dříve neposlouchala, funguje jako doping ) A už tu byla Butořanka, bláta hafo, ale svítilo slunko, furt mi to dobře šlapalo. Z Butořanky na Lukšinec lidí jak na Václaváku, už mě to někdy štve, ale zase to chápu, vysvitne slunko a všeci Ostraváci šup na Lysou.
Od Lukšince sem tam led a asi tak poslední kilometr regulérní náledí. A teď se mi nesmějte. Ortéza – neortéza, bojím se pádu a tak jsem přezula do botek s hřeby. V tom okamžiku mě předběhla soupeřka Majka z X-Trail Orlová. Zachovala jsem ale chladnou hlavu, protože mi bylo jasné, že s hřebíkatými botami ztratím strach z náledí, získám jistotu a přidám na tempu. Stalo se!
To už jsem začala potkávat běžce, kteří si to valili dolů. No fakt nejsem rychlík, trochu mi to nahlodalo morálku, ale svítilo to slunko a bylo fajně, tak mi bylo shnilo se stresovat :-). Předposlední zatáčka pod vrcholem – potávám kolegyni Evu z práce a je mi jasné, že v pondělí nemožu simulovat, když jsem v sobotu zdravá na Lysé. Poslední zatáčka a ... NEVIDÍM DĚDKA Beskydského. To je škoda. On mě vždycky plácne po dupě a já na poslední metry připadám. Koho ale vidím je Robert a Richard, zrovna došli, tož to nastartuju, chci trochu frajeřit, jak ty Lysacupy běhám. Luďa pípne čip a šup na škopek! R+R do Šantánu, ale já fičím do Kameňáku.
To se mi to fajně píše,
když mám tři zelené v břiše.
Slovo, věta, odstavec,
Kurde – já su umělec :-) !!!

Ano, 3 zelené jsem vypila. Budiž mi omluvou, že byly malé. Ale Stoša slavil tu stovku, tak jsem nemohla odmítnout, to by mu to potom třeba neběhalo. Já teda zelenou nemusím. Na druhou stranu – zelená je na rozdýchání a člověk si po ní nemusí čistit zuby, bo má tak jako tak svěží dech.

V Kameňáku jsem si odchytla i Luďu a lobovala za vypsání speciální kategorie „Invalidní ženy“. Asi to nevyjde, Luďa cosi říkal o sloučení s kategorií „Těhotné ženy“ a do toho už fakt nejdu :-)

P.S. Zaslechla jsem, že Stoša v cíli dostal dva šampusy!!! Na mě bohužel nezbyla ani kapka, dobře mi tak, nemám být tak pomalá :-)

P.S: Sakra, tak to nevím, jestli je to výhra v loterii, ta VZS :-) . Včil mi přišla sms od PREZIDENTA: „Kurde přydej!!!

A jak to mám asi zrobiť,
ty přední pozice dobyť?
Sežeň řadši doktora,
co mi hnátku narovná.
Pak já přidám kilometry,
ať dosáhnu lepší mety!

17 komentářů:

  1. Super, Lenkočlenko, první článek na webu, popila si se Stošou a dokonce i stojíš na nohou a už tě i prudí pan řiditel. To jsi už skutečně pořádná členka VZS. :-) A ostatní, díky, fajne to bylo. No, a Stošovi ještě jedna gratulace. A těším se na 200. etapu etapu, ta by měla padnout někdy na začátku roku 2020. :-D
    Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. Akorát Berďo - tam, co jsou v textu článku takové ty 3prapodivné značky, tak tam měly být smajlíky. Neumím to upravit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem blázen, já tam vidím smajlíky. A to jsem měl zelené jen dvě. Tak to fakt nevím.

      Vymazat
    2. No ty prapodivné znaky místo smajlíků, je speciální font wingdings, který ony tři znaky smajlíku ":-)" napíše právě těmi znaky (obrázky). Zobrazí se samozřejmě tomu, kdo tento typ písma má nainstalovaný. Někde jsi ho musela zadat, nebo to bude nějaká podmínka, ač nevědomky. Děje se to někdy když článeček napíšeš ve wordu a pak zkopíruješ. Tedy množství zelené nato vliv nemá :-)

      Vymazat
    3. Ano, máš pravdu, Jarku. Jenže po kopírování z wordu jsem paznaky, které kopírováním ze smajlíků vznikly, nahradil přímo v googlovském editoru třemi znaky - dvojtečkou, pomlčkou a pravou závorkou. Tak nechápu, proč se to někomu blbě zobrazuje. Berďa

      Vymazat
    4. Protože ve zdrojovém kódu máš stále uvedeno písmo wingdings, takže buď upravit zdroják, pokud se trochu vyznáš nebo to celé smazat a nakopírovat prostý text. Ono ty online editory za moc nestojí, zvláště při opravách jsou úplně out. Ve zdrojáku j e vidět, že ses s tím prala :-), tyhle editory zanechávají stopy a proto to dělá neplechu. Díval jsem se, že tam je i ikonka, odebrat formátování, ale ta asi nepomůže. Některé editory jsou vybaveny exportem z wordu, protože word – editor si moc nerozumí. Ale tady není ;-).

      Vymazat
  3. Aha,tak to je chyba na mém "přijímači".Asi už potřebuji nový notebook :-), to není tou zelenou!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Fáááájnééééé ... :) Já zase nevidím smajlík ani jeden, že by opravdu ty tři zelené? :D
    Deni

    OdpovědětVymazat
  5. Nááádhený článek. Lenko super, už se těším až popijem na oslavě Tvé sté etapy. Martin

    OdpovědětVymazat
  6. No Lenko, fajný prvočlánek..to jsem ráda, že jsem tě k "přestupu" tak nakopla...už nemusím vyhledávat na tvém blogu a budu to mít tady z první ruky, hmm? nikša

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkně Lenko! A pak ať mě někdo přesvědčuje, že jsou ženské normální, pravidelně s ortézou na Lysou. Jo a taky nevidím ani jeden smajlík, jen nějaký notebooky a telefony :-). A to jsem na LC nic nepil i když mi chtěl nalít i Kasa, který slavil "narozky". Bohužel si musím vše odřídit sám. Až teď popíjím slivovici na pročištění průdušek. Tím zdravím Pavla a zase určitě někdy pokecáme u vyšších oktanů!
    Samozřejmě gratulace Stošovi ke 100. Ale chlape už přestaň slavit. Nedávno jsem viděl film "Jsem číslo čtyři". Tak pozor, Jarek se přibližuje :-))). I když si z toho nic nedělej. Mě to taky neběhá úplně podle top představ. Ale vydržíme!!!
    Poky

    OdpovědětVymazat
  8. To je, panecku, spisovatelske odpaneni!!! :D A jen tak mimochodem - na Lyse jsem nebyl, dnes jsem nepil ani zadny alkohol a tez nevidim smajliky, nybrz veci jako Poky. To zase asi jen strycek Google zacina ztracet v dalsi discipline...
    Jinak vsechny zdravime a Stosovi samozrejme gratulujeme! V roce 2008 na zaverecne pri predavani poharku "navic" netusili, jake osobnosti ho davaji! ;) Za Bobiky BOBika

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek Lenko! Včetně trefných básniček. Tak ať ti to běhá jako píše! Já jsme se včera potrápil, trošičku ve stresu z té nalepené číslovky a možná jsem se zbytečně kochal krásným dnem. Ale jinak jsem si to užil a celý oddíl mě moc mile překvapil.
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  10. No Lenčo, jsi uričtě další pravidelná pisatelka. Stošo, tak ať do doho roku 2020 vydrží forma :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásně to BOBika napsal - spisovatelské odpanění! :-) A hned takový milý článeček. Jsme rádi, že už běháš a píšeš za nás, členko naše, Lenkočlenko. A po včerejším zásahu u souseda, máš přepsaný i tým v LC. Samozřejmě včerejší sms byla myšlena jen a jen povzbudivě a Kurde přydej! vlastně ani není pokynem, ale mottem nebo pozdravem.
    Stošovi gratuluju ještě jednou a již chápu, proč mi na mou sms včera neodpověděl. :-) Vidím, že jste si to užili a měli se fajně, Já jsem se kolem deseti dopo místo podívat na vás, letěl podívat na Ovčárnu. Tam však tak veselo nebylo...
    P.S. ani jedna zelená a ani jeden smajlík!
    "Kurde přydejte"!

    OdpovědětVymazat
  12. Lenkočlenko, těším se na další článek v Tvém podání! :-)
    ivon

    OdpovědětVymazat
  13. Lenkočlenko, supr článek. Kurde,ať se Ti to Tvé koleno brzy uzdraví. Lenia

    OdpovědětVymazat