Miláček Mazáček :)

13. 1. 2013
11. etapa Lysacupu - Ostravice, Mazák (6,5 km/850m)

Je sobota, vyspávám netradičně dloooouho, prostě co to jde, do zásoby, celý den se však tradičně flákám a na netradiční nedělní svátek nás běžců se opět tradičně těším. Aby ne, když mě čeká etapa má oblíbená, milovaná, nejkrásnější a nejlepčejší – Mazáček :) !!! Dokonce ani do lesa nemířím, odpočívám, runningy nechávám dnes bez vycházky a obcházím je velkým obloukem, aby mě k výběhu nakonec neukecaly. A to ani neví, že jim za pár dní budou konkurovat „červené ferarri“ – moje nové inovejty :)

Tentokrát v pravém zimním hábitu, aktuálně 11 pod nulou a bez 20 čísel skoro metr sněhu :) Těším se moc, jaký dojem na mě i ryze zimní varianta udělá ... Přestože mám pocit, že jsem oka v noci skoro nezamhouřila, do budíku ani tolik nemlátím, prostě dnes se mi chce, únavu necítím. Z pelechu se vykutálím na jedničku, i to kafíčku dávám a už si to fičím v autě BOBiků s Kačkou, Tobíkem, BOBikem a s Ivon.
Docela se poctivě rozklusávám, to mě zprovozňuje natolik, že to i přes poměrně velký mráz hecuju do jednoho light trička a navrh to klasicky zdobím dresem ;) Jarek otužilec by měl určitě radost, kdyby mě dneska viděl! Přestože mě dnes potkaly oči BOBika, Fíka, Kačky, Honzy, Rudy, Dalibora, Ivon, Pokyho, Lenii, Fida a možná i Wiatra při jeho seběhu, jedině Alice na startu ocenila můj skoro letní dress code. To mi bylo samozřejmě sympatické a hned mi bylo jasné, že mám na dnešek výborného a kvalitního sparingpartnera, s kterým to dotáhnu až na Lysou. Mírným stoupáním vybíháme asfaltku pokrytou uježděným sněhem, tempo si hlídáme, nechceme přepálit, přece jen 850 výškových metrů nás i po kilometrovém běhu stále čeká ... snažíme se ve dvou vyjetých kolejích držet své optimální tempo, ale je to stále těžší a těžší předbíhat i jen jednoho lysacapistu ve sněhu po kolena, bere nám to tolik sil, že se poslušně řadíme do vláčku a jen sem tam se nám podaří využít skulinky k postupu v pořadí. Ale mnoho nám to nevadí, víme, že těžké pasáže a stoupání teprve přijdou a je třeba silami šetřit a zbytečně nehýřit ...
Stále se dá krásně běžet, Butořanka na dohled, boty pěkně drží, nový sníh udělal své a led jen sem tam vykukuje. Alice přebírá týmové vedení, krásně mě potáhne až nad Lukšinec, je to stále jízda. Před větry v prudších stoupáních dostávám krizi, běžet se nedá, jdu v předklonu, tak jak mi ještě slábnoucí energie dovolí ... na větrech ztrácím minimálně 30, 50 m ... rozbíhám se, krizi nechávám dalším a běžím až na vrchol, manko stahuju, i když ne úplně zcela. Jsem na Lysé, ještě pár metrů k Luďovi a Vlaďce, útok ze zadních řad neočekávám a tak mě majznou ještě dva sprintující borci :) V řádech sekund všichni 4 ukazujeme náramky a společně užíváme vrcholové endorfiny :)
Sbíhám ještě kousek pod vrchol a za chvíli už zdravím s Ivon a Berďou začarovaného Majkla ... začíná mi být chladno, ale stále krásně, utíkáme do Kameňáku, všude samé VZS, už je to tu skoro v naší režii :)
Plánujeme delší seběh, Lukšinec, Albínovo náměstí, Transformátor, nahoru zpět k Butořance – je to zase jízda, běží se krásně, ale protože tu není Jarek, tak se jednohlasně shodneme na tom, že podruhé na Lysou bez Jarka přece nemůžem :) a tak tedy hurá k autům!

17. Staniek Martin         00:49:55
21. Stoszek Jan              00:50:27
23. Pokorný Radim        00:51:08
70. Hrubý Daniel           00:56:45
89. Krejčiříková Denisa 00:59:26
97. Munk Rudolf           01:01:06
105. Kotek Martin         01:02:14
106. Hegedüs Robert     01:02:20
149. Hájková Lenka      01:07:46
154. Doležel Filip          01:08:13
156. Krejčiříková Ivona 01:08:22
162. Beremlijski Petr     01:08:49
171. Janko Dalibor        01:09:56
199. Fajkus Tomáš        01:18:21

Výsledky
Video
Foto: F. Raška, JirkaŘ, X-Trail, Jindrich

32 komentářů:

  1. Pěkně jsi to, Deni, napsala. Náhodou mé oči tě před startem potkaly též a minimalistického oblečení jsem si všiml, ale u tebe mi to přišlo běžné. :-D Já jsem si po minulém týdnu spravil chuť a na své poměry zaběhl pěkně. Konečně mi vyšla taktika: "Koukej se na Ivončin zadek, jak jen to je nejdéle možné". :-) Už se těším na příští etapu! Berďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se máš, já už se nedívám ani na Tamařin. Stoša

      Vymazat
  2. Krásné počteníčko a krásné umístěníčko celé VZS!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Fáááájně si to napsala Deni :-). No nevím, jestli ke mně patří slovo „otužilec“, ale teda zapracuji natom :-).
    Tož VZS více než 6% startovního pole :-). Tak Wiater se konečně rozbíhá na LC ze 17 místa :-), o tomto postu nemůžu ani snít :-). No a Stoša musí sypat, to je jasné :-))). Ruda a Leňula pěkně jste poskočili dopředu. Příště se poderou dopředu i dvě nové ferrari a kdoví kdo ještě. Se bojím, že pro mě už místo vpředu nebude :-O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udela-li Luda statistiku na vse, tipuju, ze zadny jiny tym nebude mit tolik ucasti jednotlivcu jako my! BOBika

      Vymazat
    2. Sypu sypu chia seeds neboli semínka šalvěje hispánské jako správný Raramuri bojovník, ale o tom to není! Stoša

      Vymazat
  4. Berďo a proč se nedržíš taktiky "koukat na můj zadek?" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože ho mám asi hezčí! :-D

      Vymazat
    2. cccccccc ..... http://petka1408.rajce.idnes.cz/LC_6_13/#IMG_2064.jpg :D Zeptáme se, zeptáme se :D

      Vymazat
    3. Ok, příště uděláme soutěž. :-)

      Vymazat
    4. No počkej, příště ukážu opět své krajkové kalhotky a pak si povíme :-D
      viz odkaz: http://www.bovzscck.blogspot.cz/2012/09/v-plne-polni.html

      Vymazat
    5. S krajkovými kalhotkami budeš mít body navíc. :-)

      Vymazat
    6. Který odvážlivec a nečlen VZS si dovolil ve slabé chvilce sahat na zadky našich běžkyň :-O :-§? :-))))))

      Vymazat
    7. ja viem kto to je.Je too....ale nebudem bonzovat (je to Roman Š.) )))zdravi Vas Znalec peknych zadkov

      Vymazat
    8. Nejhezčí prdelku má samozřejmě Deniska Milášek, loni jsem si to užíval přes 16hodin, bohužel letos to bude jen 15h!!!

      Vymazat
    9. Ségra vidíš to? čteš to? a to jsem neměla ani krajkové kalhotky :)))

      Vymazat
    10. já snad nakonec budu letos startovat v mixu, aby mi někdo ty půlky taky pochválil!!! :-D

      Vymazat
    11. A já si myslím, že Renča začne běhat...anebo ne, …v horším případě :-)))
      No jo Ivon, chváličů je hodně, ale když ty si neumíš vybrat :-)))

      Vymazat
    12. Já jsem tě, Ivon, chválil. A zítra bych chválil zas, ale když ty si dáváš pauzu :-)

      Vymazat
    13. Ségra Jarek má pravdu! Když ty těch chváličů máš tolik, že se nedivím, že se Ti z toho točí hlava :)
      A nemohla bych třeba vyhlásit VZS B7 dražbu mé sestry? Kdo dá víc? :D Brigáda by se hodila! :D

      Deni

      Vymazat
    14. Berďo DÍKY! Je mi líto, že o tvoji pochvalu zítra příjdu :-(, ale kolenní ortézka mi narušuje můj jinak oku-lahodící pohybový stereotyp (mimo jiné i ladný pohyb mých půlek), tak tu pochvalu budu očekávat (doufejme) následující etapu, kdy už budu ready :-D.
      A místo dražby bych vyhlásila spíš konkurz na budoucího parťáka na B7 :-D, jen musím vymyslet kritéria přijetí :-D Sestro, mě se jen tak nezbavíš!!! ;-) :-D

      Vymazat
    15. a za kolik bys mě, sestro, vydražila?! no?!

      Vymazat
    16. Dne 18. 1. 2013 22:51 středoevropského času byl vyhlašen konkurz - cca 17 strávených hodin v nejbližší blízkosti jedinečné osobnosti Ivony Krejčiříkové, s mimořádným povolením ke sledování jejich dvou dvou půlek při oku lahodícím pohybovém stereotypu.
      V případě zájmu, kontaktujte její osobní manažerku Denisu Krejčiříkovou :)

      Vymazat
    17. TĚ PŘETRHNU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      (i když - osobní manažerka by se zas mohla hodit, kdo to má :-D)

      Vymazat
    18. 17 hodin??? neni to moc divat sa na tak pekny zadok...sak to je na infarkt....s pozdravom znalec peknych zadkov

      Vymazat
    19. Já se dražby neúčastním, jednak je 17 hodin málo a druhak já už jsem přihlášen na B7 s jinou půvabnou dívkou :-)

      Vymazat
  5. Jsem rád, že jsem dneska zkusil běžet, protože jsem potkal většinu VZS a využil zřejmě poslední příležitost předběhnout Stošu:-). Jen tak dál! Doufám, že se uvidíme za týden. Škoda že to bude v noci, takže už neuvidím ženy v letním:-).

    Mějte fajny tyden

    Wiatr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj Martine, třeba se mě chytíš na noční a dotáhnu tě do patnáctky :-)))

      Vymazat
  6. Nestačím se divit, jak se všichni zlepšujete. Myslím, že vítr,který by se zvedl, jak by kolem mě proletěl Stoša, by mě smetl k zemi. Smekám a gratuluju všem k povedeným výkonům. Zdraví neběžec a největší kuloš valoš v okolí Majda :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Kuloši valoši největší, to, že v tomto období nemáš na nohou runningy neznamená, že jsi neběžec :) Každý z nás běží životem!!! :) V některém období rychle a intenzivně, jindy klidněji, pokorně a pomaleji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Život je horský běh, kde místy není vidět pod nohy, sem tam pořádně fouká, občas hodně klouže, ale když se dostanu na hřeben, to je pak odměna. Občas někde zakopnu, sem tam špatně odbočím, někdy je mi v kopci na blití, ale za tu chvilku na hřebeni stojí za to žít" (Martin Marek)

      Vymazat