Půlmaratón - Hrabová 26.9.2015

Ještě,než se  rozepíšu o Hrabové , tak jen letmo se zmíním o závodě v Chuchelné. Na Prajzskou jsem se rozjely s Peťou Schwarzovou. Jde o krásný těžší 15-kilometrový ( necelých 15km ) závod. Startovné 50Kč a k tomu limo( pivo) + párek v rohlíku. Závod se mi docela povedl a už se mi zdá, že forma jde zase trochu nahoru. Velmi dobře zaběhla Peťa a skončila ve své kategorii na 2.místě s časem 1:11:31. Já na 4.místě s časem 1:13:12.  No a po delší době se ukázal Dan Hrubý, který podal excelentní výkon s časem 1:03:30.

Další víkend byl běh E.Zátopka, ale to jsem nemohla a mám pocit, že se nikdo z nás nezúčastnil. Chtěla jsem ještě něco vyzkoušet před Budapešti a rozhodla jsem se absolvovat půlmaratón v Hrabové. Dost jsem teď trénovala a chtěla jsem vědět, jestli to půjde poznat. Hrabová je zcela rovinatá, s dobrým zázemím a navíc můj původní domov a stále zde bydlí moje maminka. Bohužel počasí nebylo zrovna ideální a pravděpodobně to byl důvod menší účasti. Startovné opět nízké, zázemí super ( šatny, sprchy , bufet ) a kolem samé známé tváře z Ostravska a okolí.
Běželo se mi velmi dobře a z počátku nebylo ani to počasí tak hrozné. Až v posledním okruhu začalo více pršet, ale nešlo o žádný liják. Běželo se v pěti okruzích . Jako vždy lehce přepaluji začátek,ale už jsem přeci jen zkušenější a trochu jsem zpomalila. To mě předběhla Eva z Brušperka ( Eva Strak ), která měla fajné barevné podkolenka. Zmiňuji se o tom proto, že jsem ty podkolenka měla stále na očích a najednou se mi začaly opět přibližovat a ve 4. okruhu jsem Evu předběhla. To už mě doprovázel Jarda Vernarský, který mi pak dělal až do cíle společníka. Škoda, že nemám časy jednotlivých okruhů, ale dle mých hodinek jsem snad běžela všechny okruhy stejně a to mě těší. Původně jsem chtěla na 1:45 a nakonec z toho byl čas 1:41:44.
Pro mě po delší době velmi dobrý výsledek a ještě více mě těší, že mě drží kolena. Takže se začínám těšit na Budapešť. No a protože účast žen byla trošku menší, tak z toho bylo celkové 3. místo za Andy Krstevovou a Ivou Pachtovou a v kategorii žen nad 35let pak 2.místo. Dostala jsem obálečku, krásný pohár a čokoládu ( kterou miluji ).
Večer jsem pak byla na zápase Vítkovic ve florbale, kde jsem potkala běžce z Hrabové - Honza Fousek,Tomáš Mrajca a Marek Škapa, kteří se přišli jen tak podívat na florbal. Vítkovice vyhrály 8:0 proti Otrokovicím ( synek jeden gól), takže super den.
Těším se na memoriál , protože se konečně sejdem všichni pohromadě. Lenia


5 komentářů:

  1. Leni, gratulace ještě jednou, forma z tebe přímo září, na frak nám dáváš nejen na rovině, ale rubeš to i do kopců tak, že nestíháme, viz dnešní Lysá :-) :-) V Budapešti už za sebou budeš mít pět piv, než já doběhnu :-) :-) Super výkon :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Parťačko, gratuluji! Asi budu muset, kurde, přydat, ať jsem ti na LH24 aspoň trochu srovnatelný partner. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Leni vyzařuje z tebe pohoda a to je před Budapeští ten nejlepší předstartovní stav😊 Gratuluji k pěkným výkonům!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji Leni a věřím, že v Budapešti to bude kolem 3:30, každopádně na to máš. Ať to běží!

    OdpovědětVymazat