Lysacup, 3.etapa, Ostravice, žel. přejezd












A máme tady 3.etapu!
V pátek jsem měl na prodloužený víkend odjet s s capartama a ženuškou na chalupu, ale vpodvečer se rodinka začala ošívat, jako že tam bude zima, budě pršet, kdo bude topit, dyť tam není myčka atd. atd. Takticky jsem vyčkal, robil drahoty, ale nakonec jsem "otráveně" svolil se slovy - no ale já teda jedu na ten Lysacup.
Ráno jsme o síle šesti vyrazili do gury. Pánové, vrcholek Lysé tone v chuchvalcích mraků, pronesl jeden z teamu, o kterém bude ještě řeč. Nakonec počasí nádherné, trochu zima a naši největší rivalové - Fialové Kobry v plné zbroji i s novým členem! Jen mě zase napadá, tak jako vždy, že jsem se mohl válet s kafíčkem u pohádek a tak prožít nádherné sobotní dopoledne.
Start a jedem, pěkně lehce klušu vedle Kořiho z Fialových Kober (FK), nechci zase sakra přepálit začátek! Tak kecáme a dřistáme a když si se mnou Koři přestane vykládát, povídám, hochu, já musím a mizím "v dáli". A doufám, že ho uvidím až v hospodě po konci etapy. Kolem 5. km už to jde zase ztuha, sem tam klopýtnu o kámen, o běhu už se nedá mluvit. Ještě získat jeden bodík a předběhnout maníka přede mnou a budu spokojen. To se mi daří a objevuju se v levotočivé zatáčce před vrcholem u hospody. Zbývá posledních pár kroků, když za sebou uslyším dusot "kopyt". Ihned chápu - kdosik mě dohnal a mou povinností je to nevzdát a sprintovat. Vyrážím, dva tři kroky, ale mému unavenému tělu se už nedá poroučet, padám k zemi jak ryngla a ztrácím bodík, když odevzdávám lístek až po mém sokovi. A kdože byl ten špurtmen? Ano můj spolubojovník, týmový kolega, kamarád a přítel, ten, který ráno pronesl tu krásnou romantickou větu o vrcholku Lysé!! Bobika!
Jsem chlap, tak se s tím jaksik popasuju (Bobika popichuju k příštímu souboji). Vracíme se do dom a já opět za všeobecné nepodpory usedám k počítači a stahuju z Garmina data. Dokonce se mi to podařilo zkopčit, tak vám zde předkládám dnešní trasu, převýšení a satelitní mapu trasy.
P.S. A ty Fialové prevíty jsme dnes porazili, že Staníku, Tomíku, Marťo, Dejvide a Franci ;-) sssssssssssssssssssssss
ještě bude boj.
V sobotu Zdar!

Koudy

legenda:zeleně převýšení, modře rychlost, červeně tepovka

3 komentáře:

  1. čus chlopi, velice oceňuji všechny Vaše výkony a už se nemůžu dočkat až budu přešlapovat brzo na startu. Možná už tuto sobotu na Rajské (dle hrozící služby).
    Michal
    PS. koudy - po pečlivém proštudování tvého výkonu na grafických křivkách, mě zaujala tvá bojovnost v závěrečných metrech, tepovka 190, hmm... pravý bojovník :)

    OdpovědětVymazat
  2. nazdáár Majkle, tak tě vítám zpět a doufám, že v sobotu už budeš BODOVAT.
    stran mé tachykardie - byla dána již popsaným špurtem v závěru běhu - no chuťovka!

    OdpovědětVymazat
  3. Zítra si sešteluj hodinky! Ukazuje ti to o 3 a půl metru navíc. Lysá má 1324 a ne 1327,7 m.n.m., možná jsi ale šplhal v zápalu boje na vysílač.

    OdpovědětVymazat