Wygoda Open 2009

V neděli 14/06/2009 pořádal Alan Franek v Bohumíně na atletickém hřišti ZŠ Armády jubilejní 10. ročník atletického sedmiboje Wygoda Open 2009. Za krásného slunečného počasí se nás okolo poledne sešlo 22 kousků velkých odvážlivců + pár kousků malých (tj. dětí). Vzhledem k nově vytvořenému rekordu v počtu účastníků jsme se rozdělili na dvě skupiny - mladé, kterou představovali místní atletičtí bijci ve věku 14-16 let a staré, kam patřili všichni ostatní. Považuji za nutné zdůraznit, že na startu se objevilo 6 účastníků triatlonu XTB, který se konal cca o 24 hodin dříve: Martin Navařík a Aleš Velička z X-Airu, Fialová kobra Standa Najvert, Petr Čupera, žijící legenda Děděk Beskydský a já. Sedmou do počtu byla Kačka, která dělala podporu a pořizovala obrázky naších mužných těl a ještě mužnějších výkonů! :)
Naše výkony jsou jistě poznamenané vypětím na XTB, nicméně i tak jich byla řada velmi hodnotných. Někteří se během odpoledne naučili ovládat pro ně dosud neznámá náčiní a ti, co to nezvládli, pak předváděli obdivuhodné ekvilibristické kreace. Především u oštěpu se bylo nač dívat: salto oštěpu, zapíchnutí opačným koncem, ... Pozadu nezůstala ani další netradiční disciplína hod diskem. Při ní jsem se asi postaral o největší rozruch já, když jsem při prvním pokusu zaujal špatný odhodový postoj a vypustil disk "mimo výseč". Všem v tu chvíli zatrnulo, neboť disk jen asi o metr minul nejmladší z přítomných vnuček Dědka Beskydkého. Při mých dalších pokusech pak všichni dodržovali bezpečnostní pravidla "nejvyšší úrovně".
Již od prvních disciplín bylo jasné, že mlaďoši nám budou často ukazovat záda. Mnozí z nich používali tretry a kdo se v atletice trochu orientuje ví, že v některých disciplínách mohou výrazně pomoci k lepším výkonům. Do první trojice jsme v jednotlivých disciplínách pronikali jen výjimečně - Martin byl první na 1.500 m a třetí v kouli, já první v oštěpu a třetí ve výšce. Jinak nás mladí předčili ve všem.
Před poslední disciplínou jsme s Martinem figurovali na 5. a 6. místě. Já jsem však věděl, že pro mě bude 1.500 m hřebíčkem do rakve. Zatímco Martin disciplínu vyhrál a k celkovému třetímu místu mu chybělo opravdu málo (podle Alfa 1 sekunda rozdílu při běhu na 1500 metrů nebo 2 cm ve skoku dalekém!), já okupoval zadní pozice. Celkově jsem se pak propadl na 7. místo (diplom), které se však po opravách změnilo až na 8. místo. Opět se ukázalo, že technické disciplíny nestačí. V souboji se sedmým Lukášem Bernatíkem jsem ho porazil ve všech technických disciplínách, on mě pouze na 100 m a 1.500 m; rozdíl byl však tak velký, že mě o pár bodů porazil. Asi budu muset více běhat či co ...
Každopádně to byla moc fajn akce. Doufám, že se ji příště zúčastní více borců z našich řad!
A málem bych zapomněl na závěrečné číslo! Zatímco pořadatelé zpracovávali výsledky, zabavil nás KOUZELNÍK!!!



3 komentáře:

  1. Být tebou, tak si spíš přeji, aby někteří určitě nepřišli. Já bych byl s diskem dokázal ještě větší zvěrstva než ty a představ si mě s oštěpem :-( Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. No právě! Byl by to nezapomenutelný a možná i neopakovatelný zážitek! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro některé z diváků určitě! :-) Berďa

    OdpovědětVymazat