Hrom do police, to je vedro!

Ve středu 22. 6. 2011 se konal Běh Olympijského dne. Bylo krásné počasí, sluníčko svítilo, hrom do police, to bylo vedro. Byl tam i pan Raška, který předával ceny. Mi nic nepředal a ani jsem nic nevyhrál v tombole. Minule jsem si vybral v tombole knihu „Historie Hrabyně“. Všechny ostatní ceny totiž už byly rozebrány… Kdybyste chtěli něco vědět o Hrabyni, ptejte se. Přijel jsem z masokombinátu na mém stroji Yamasaki, kvůli kterému se mi všichni smějí, ale vnitřně mi jej závidí. Nejvíc Berďa.
Na startu se sešlo kolem 140 závodníků, jen Jan Tleskač chyběl. Ale přišel Jarek, který Jana nezná. Taky přišli Kača, Majda, Lucka Janalíková, Bobika, Berďa, Keňan, Fík. Na fotkách, které máme k dispozici je jedno společné foto našeho týmu, které je pro jistotu rozmazané a na všech ostatních fotkách je Fík s děvčaty, kterak se vesele a družně baví. Jó běh dělá divy. Dostavily se i Fialové Rozumbrady, popíjely pivko a vystavovaly na odiv svá kola a svaly. Nikdo z nich sice nezávodil, ale přesně věděly, jak by se závodit mělo.
Něco po 17:00 odstartoval závod, při přehlídce běžeckých stylů na oválu stadionu Arrows ještě měli všichni zatažená bříška a úsměv na rtu. Pak to přišlo. Hrom do police, to bylo vedro. Cesta lesem pod Arrows se ještě dala, pak kopec v Plesné nahoru, dolů. Pak občerstvovačka, kde jsem si nestihl sebrat kelímek. Rozpálený asfalt, sucho v hubě, slunko nad hlavou. Pak další kopec a serpentina v Plesné. Masochistické žůžo! Keňana před sebou jsem viděl jen na začátku, ale bílou čepičku Jarkovu jsem si hlídal celou cestu. V hlavě mi znělo heslo z dob tvrdého komunismu: Dohnat a předehnat. A taky že jo, dobrá věc se podařila. Jenomže Jarek není jen tak nějaký huhu běžec. Držel se mě a já měl co dělat, abych se stíhal otáčet, bílá čepička mě děsila jako pověstná žraločí ploutvička prořezávající hladinu blízko zalidněné pláže. Následuje táhlý kopec přes sedmý obvod na osmák. Nekonečná cesta, nekonečné vedro, s hromem do police už to znáte.
Cíl. Od nás Keňan první, já na druhém místě, těsně za mnou Žraločí ploutvička, Bobika, Berďa, Fík, Lucka, Kača, Majda. Výsledky. Majda trochu polevila v tempu, zakoupila totiž nové Garmin Forerunner 310, tak si s nima po cestě něžně hrála. Pěkný závod, pěkné vedro, pěkná trička, pěkné Rozumbrady. Je ale třeba trénovat a také přečíst Rychlé Šípy. Protože kdo je nezná, nemůže rychle běhat! Hrom do police.



Vy neznáte Tleskače?
To si někdo odskáče
Neznat Jana junáka
To chce tedy panáka.
Vynálezce, chytrá hlava
Jeho kolo - velká sláva
Velocipéd letící
Rychlé Šípy fandící
A jak dopad, že nevíte?
No na držku, to čumíte!
A znáte aspoň Hadimršku
Ne? To už je na přes držku
No nekoukej jako tele,
Vem do rukou HLASATELE!




16 komentářů:

  1. Teda v poslední době nepíšeš moc často, ale když už se do toho pustíš, tak to má grády! Super článek. Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, díky nejstarší, nejzkušenější a nejrychlejší z nás! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Fajny zavod! Zejmena s finisem jsem spokojeny, pac jsem dotahoval plno bezcu a nenechal se predbehnout. Taky o tom svedci TFmax, ktera se v cili dostala po delsi dobe na hodnotu 200! ;) Mel nekdo vyssi? :) (prumer 180) BOBika

    OdpovědětVymazat
  4. Ne, ne, Bobe, já určitě neměl. Ty máš přece vše nejlepší, nejdelší a největší. :-)

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  5. Bobe, maximálku jsem vyšší neměla,ale jen o fous,ale s průměrnou jsem jasný vítěz 185 :-( Majda

    OdpovědětVymazat
  6. Není to už trochu "nadstandard" 200? :-O

    OdpovědětVymazat
  7. No jo, to se někdo má, někdo má max 188 a někdo si přijde s dvoustovkou. A slepá spravedlnost mlčí! Koudy

    OdpovědětVymazat
  8. Tak teď Koudy tě budu pozorně poslouchat, když to trochu rozvedeš, než pořád to tvoje plkání o priblble literatuře. Tak spusť ...

    OdpovědětVymazat
  9. Nevím co je na tom báječného mít tepovku jak šicí stroj, leda že bych si chtěla ušít ještě nějakou kamizolku při tom běhu.......jo spravedlnost je fakt slepá a hluchá :-) Majda

    OdpovědětVymazat
  10. Jarynku, klííííd, jsi v posledních dnech neúměrně rozrušen. Abys tepovkou nešel nad 200! ;-) Koudy

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jsem zase doma a musím zklamat Majdu. Nejsi vítěz! Moje průměrná tepovka byla 186.
    Martin

    OdpovědětVymazat
  12. (zkusím pěkně) Tak pane doktore udělej nám v těch tepech jasno, co, jak, proč, kdy, zaco atd.

    OdpovědětVymazat
  13. Někdo má maximálku 200, někdo 185. Tak jest! A ty máš 180, bo jsi starý! ;-) Koudy

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to jsi na tom stejně :-). A vůbec jak ty víš jaký mám tep, když jeho hodnoty jsem si nikdy neměřil. Myslel jsem že se rozpovídaš jak o tvé literatuře a věci kolem a jedna mizerna věta ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Hele, Žraločí ploutvičko, já Tě mám prohlídnutého. Zepředu, zezadu, v bílé čepičce i bez ní.

    OdpovědětVymazat