Kravaře

Je to hrozné, jak zanedbáváme náš web. Takže teď to napravuji já a ostatní k nápravě vyzývám při dalších akcích.

Dnes jsem se zúčastnil nádherného závodu v Kravařích. Byl jsem tam poprvé a můžu jenom potvrdit, co se už dávno o tomto běhu psalo jinde. Výtečná organizace a krásné prostředí dělají z tohoto běhu mimořádnou akci.
Na startu se sešlo 122 běžců. Běželo se na dost nerovném povrchu. Občas hrubý štěrk, občas udusaná hlína. Kolem krásný zámecký park, staré stromy, zavlažované trávníky (občas jsme byli nedobrovolně zavlaženi taky). Běželo se mi dobře, až na cílovou rovinku, kde mi žaludek vypověděl poslušnost a musel jsem výrazně zpomalit. Stálo mě to asi pět míst. Škoda. Pořadatel, rozdávající trička vůbec netušil, v jakém nebezpečí byla celá bedna, kterou jsem měj přímo před sebou. Nakonec jsem obsadil, pro mě docela lichotivé, 36. místo (9. v kategorii) v čase 30:49. Docela by mě zajímalo, jaká bylo nakonec délka trati. Slyšel jsem různé údaje v rozmezí od 7500m až po 8200m. Budu rád, jestli mi někdo napíše, jak to vlastně bylo dlouhé. Třeba to někdo měřil pomocí GPS?
Už teď se těším na Běh olympijského dne. Doufám, že nás tam bude víc...
Martin

7 komentářů:

  1. Martine , já jsem to měřil podle GPS a naměřil jsem 5200 m . Takže čas nic moc , chce to trošku přidat .Znáš to vaše Kurde přidej ! čus PIGI

    OdpovědětVymazat
  2. S tím webem to máme stejný.U nás u Kober jsme to vyřešili tak , že jsme našli jednoho blba a ten to dělá za všechny.Nemůžu říct kdo to je , on by mi pak tuze vyčinil, blbec . čus Pigi

    OdpovědětVymazat
  3. Milý Pigi,
    tak dlouho již chodíš na naše stránky a nevíš, že my mluvíme a také píšeme správně česky? A pak napíšeš takovýto komentář?

    Jak můžeš ve frázi "Kurde přidej" napsat měkké "i"???

    Náš prezident David Kalamář Koudelka, který se tak umí ohánět svým perem až nám přechází zrak, z nepochopitelných důvodů mlčí. Proto se ozývám já. Správný tvar našeho hesla je samozřejmě "Kurde přydej"! Neboť náš oddíl silných mužů a žen přidává vždy s tvrdým.

    Ochránce a milovník krásné češtiny Berďa

    OdpovědětVymazat
  4. Martine,
    děkuji za fajn příspěvek. Aspoň někdo tady konečně něco napsal. Bo poslední dobou kvalitu našeho webu zajišťuje akorát Jarek.

    Ve středu přijdu. A možná přijde i Olda.

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  5. Váš prezident David Kalamář Koudelka už neběhá. Stejně jako já. Zjistil, že daleko jednodušší je, dát se na cestu funkcionářskou. Při podepisování všech těch lejster se člověk nezapotí, je pěkně v teple a suchu, když nechce celý den nikoho nepotká a tak. Pouvažujte o tom, má to něco do sebe!

    Jo, a navíc je jaro (skoro už teda léto) a tráva roste jako zběsilá... a je třeba sekat! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. A ještě jednu poznámku k češtině, neboť Berďa je velmi povrchni ochránce českého jazyka s úzkým záběrem. Takže Pigi bydlíš v Ostravě ni, tak kurde se nepiše "máme stejný" ale "máme stejné" a jako i krátke e na konci je výhodou, bo jako esli si tak představuješ upgradovany Ostravsky jazky, tak to mě ... :-))))
    J

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tu se flakatě, vy gizdi! Já vás hledám po lesích a vy tu dřystate. Spravně je "Kurde přydej!" a to jednoznačně a bez pardonu. Na Běh olympijského dne se těším, web nezkomírá, ale v plné síle očekává další příspěvky. Jdu vydláždit terasu...
    Koudy

    OdpovědětVymazat