2.etapa KRÁSNÁ MOST

datum: 9.11.2013
účast: Poky, Stoša, Wiatr, Deni, Jarek, Fido, Ivon, Keňan, Koudy, Ruda, Pája, Django, Fík, Lenia a Orel

       Po nedělním prologu na Javorník byla dnes na programu konečně Lysá hora. Organizátoři rozhodli, že se dnes začne nějakou krásnou a tak se běželo z Krásné. Ono všechny trasy na Lysou jsou krásné, ale Krásná se vlastně tak jmenuje. Oddíl VZS byl dnes připraven ve výrazně větším počtu než zbytek světa, dorazily samé zvučné jména, vymalována na stylových bundičkách a tudíž se dalo předpokládat, že to v pořadí týmů půjde poznat. Trošku nám to ještě kazí Orlík, který běhá za nějakou firmu rozvážející kompost, ale snad se to brzy vychytá.
       Dnešní počasí bylo celkem příznivé. I v husté mlze má Lysá své kouzlo, které sice nejde vidět, ale rozhodně jde cítit, když v něm uklouznete nebo se úplně vyválíte. Venkovní teplota byla stále na tričko s krátkým, ani moc nefoukalo a rozhodně nepršelo, takže samá pozitiva. Před startem probíhaly obvyklé rozhovory, co si kdo obléká, obouvá a jak se kdo vyspal, vysr.. a najedl, napil. Byli jsme všici připraveni, nažhaveni a natěšeni, bodovací SWATka v plné palbě. Poky konečně odpočatý, Wiatr začal trénovat, já jsem sázka na jistotu jako vždy. Součástí týmu je i fantastická lady čtyřka s průměrným věkem 30let! No není to skvělé, Leni? A všechny nebezpečně sexy a nažhavené do tej gury bežať. A v neposlední řadě musíme jmenovat také osmičlenný záložní tým dravců v čele s El Prezidento Koudy.
       Ale tak už pojďme k etapě samotné. Před startem Velitel Hudy rozdal barevné trikoty pro letošní světovou sérii. Tak jsem se stihl aspoň vyčurat a zařadit se za Pokym a Wiatrem. Pak měl dědek odpálit pytel, ale asi byl vzadu, takže to odstřelil někdo jiný. A Hrrr, začínáme pěkně ostře. Přebíhám louku a řadím se za Šelu. Drží fajné úvodní tempo, volí jistou stopu mimo bláto a kamení. Posléze však mírně vystrčím růžek a hrnu se za Wiatra. Několik minutek ho pořádně anállízuju a přemýšlím jestli na ňho mám. Tady jedna dobrá rada: moc nepřemýšlej, spaluje to energii, ale kurde přydej! Zhruba v půlce tratě ho sekám, nádechy nosem jsou již lehce insuficientní, sotva mu stihnu ukázat vztyčený palec, jako že je skvělý, že si ho vážím a že se může za mě pověsit. V duchu jsem si však myslel: dnes tě oskalpuju jako čerokézskou děv...:-) Ale doopravdy: myslel jsem, hlavně ať uděláme pořádné body jako tým. Jedu tedy dál, mě čeká další sál a tam rozjedeme znova ten velký seriál... Ať žije LYSACUP!!! Na Pokyho jsem už neviděl, ten si pro letošek připravil životní formu. Jo, je to dříč. Běžím si dál neskutečným tempem, chvíli rozpoznávám Dupu Oldu, tuž ho seknu no ni?! Jako nějakou čerokéz... Tož a už stačí! Zklidni se Johne Spartne! Rozviň svůj klid. Trocha pokory a úcty ještě nikoho nezabila. Proč běžíš do tej gury? Bo body, bo umístění, bo se chcu chvástat, bo jsem závislý, bo furt čumím do té statistiky, bo devadesátá prvá? Nééé. Především tě to baví a jsi s kamarády, co se mají všichni rádi. O něco dál pak také trochu vnímám Majdu, která hlásí solidní pozici. Nestačím se ani usmát. Uf! Konečně sjezdovka, chvíli běžím, ale nejde to nejde, musím do chůze, ještě nejsem tak dobry. Dlouhý krok a mohutný záběr a hlavně už nasávat kyslík pusou ať to dojdu. Potom už jen zahlédnu Vlaďku, jak tam stojí s krabičkou jako svatý Petr u brány, píp a můžu zdechnout. Tož dobré to bylo, bolelo fest, ale tak příjemně bez zbytečných křečí. Krásný čas z Krásné těsně pod čtyrycet, ale minutku je třeba přydat k vrcholu. Poky famózně v první desítce, valím bulvy. Další dobíhají za pár minut, všichni krásně růžoví a červení, prostě šťastní. Jdeme chvilku pocypovat do Kameňáku, ale zjišťujeme, že raději seběhneme dolů a někam se stavíme.
       Končíme v Adámkově vile v Raškovicach, dávám rumík a čaj, je fajně, děcka jsou usměvaví, prezident hrd, aj ten Berdych píše. Nadal mu to nandal, ale stejně si na nás vzpomněl a usilovně sledoval online výsledky. Teď už sú na chalupě a nepiju ještě, nebojte, samo mi to tak leze na jazyk a na ty čtyry prsty co píšu, nebo šest? Tož zatím zdar!!! Uvidíme se v komentářích.


18 komentářů:

  1. Honzo, ty jsi čím dál tím lepší, lépe běháš, lépe píšeš a jsi čím dál tím skormnější! :-) Děcka, klobouk dolů. Holky famózní jako vždy, chlapi běželi všichni parádně a druhé místo v týmech je neuvěřitelné. To co dokáží naší mušketýři Poky, Stoša a Wiatr je úžasné. :-) Už jen aby se ten náš nástěnkář naučil, že VZS se nepíše VCOMPOST nebo co to tam má. :-D
    Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. Tož ahoj Stošo! Moc fajny článek, pěkně jsi vykreslil ten krásný den. Příjemné čtení na podvečer. Máš v mnohém pravdu, mnohé cítím stejně a mrzí mě, že jsem se podobně jako Ty nestihl usmát na Majdu. Ale příště to napravím. A ten úsměv bude o to širší, když budu před tym jejim chlapem. Jsem taky velmi spokojen -osobáček na této trati posunut o 5minut! Gratuluji naší SWATgardě za vysoké body a všem ostatním, že se stím krásně prali.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle dílo nemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
    Skvělý den, DÍKY! :-) ivon

    OdpovědětVymazat
  4. Honzo, parádní článek, zhltla jsem ho na jeden nádech :) Nejvěřitelné týmové umístění, prostě skvělý den! A taky pořádná motivace k přežití dalšího pracovního týdne :D Už aby byla příští neděle!!! :)
    Deni

    OdpovědětVymazat
  5. Stošo, dneska opravdu podáváš famózní výkony. Lépe by to snad nenapsal ani Jirásek, kdyby se toho dožil. Každopádně by to měl ale Berďa ještě jednou projít a najít alespoň nějakou tu gramatickou chybičku. To jen aby sis za chvilku nemyslel, že si dokonalý a neměl si nos nahoru a pak se s náma třeba přestal bavit. Jinak chci taky všem poděkovat za super den a těším se na Vás všechny zase za týden. Tak hezky laďte formu. Pája "Orlice" Lysacupová :o))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, žádné chyby hledat nebudu! :-D
      Berďa

      Vymazat
    2. Tak nějaké ty chybky tam asi jsou. A třeba pro vysvětlení: anállízat je od slova analýza. A taky čtyry a čtyrycet jsou číslovky, to Vám vysvětlí Berďa. No snad je vše srozumitelné.
      Stoša

      Vymazat
  6. Krásný článek Stošo. S postupem do vyšších pozic Tě chytá čím dál větší můza, v desítce to bude jasné umístění v MAGNESIA LITERA. Chlapi jsou čím dál lepší a v případě jejich růstu výkonu bych čekal nějakou logaritmickou funkci,ale popírají veškeré současné vědecké poznání - je to čistý lineár (sorry matematikům, však oni mě už opraví:-)) - gratulace jim a samozřejmě všem ostatním, co dnes zdolali Lysou. Jenom malou poznámku - mě už fakt neoskalpuješ:-)). Wiatr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) Magnesia Litera, tak to je fakt trochu jinde. Ale dík. Jinak jsem rád jak to včera dopadlo. Ani jsem se neohlížel, ale šestým smyslem jsem vnímal, že to tam prostě jistíš nebo že mě zase doženeš, to však bylo jedno. Podle dechů a vzdechů jsem slyšel, že je tam i někdo jiný ve sjezdovce a že to tedy musím šlapat co to dá. Chlapi jsou fakt dobří. Drsně se to tam mlelo.
      A máš fakt pravdu, tebe už neoskalpuju :-)))
      Stoša

      Vymazat
  7. :-)))))
    opravdu jsem hrd, a opravdovou smršť dnes předvedlo naše bodovací trio!
    Ale Stošo, pokud Kurde nepřydáš, oskalpuju Tě jako čerokézskou děv...
    :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, ještě přydám, ještě tam rezervičku cítím, rozdycham biturbo pusou už od startu a bude vymalováno!!!

      Vymazat
  8. Kurde, vy ste dneska valili do tej gury jak šalonííí, až jsem z toho měla úsměv od ucha k uchu i za vás všechny. Radost pokukat na ty vaše prdelky třepetající se do tej gury. Keňane a Koudy, příští týden přijde v neděli i ten můj chlopek domů a první co řekně s širokým úsměvem bude "Dneska jsem je skalpoval jak čerokézskou děv... :-)" Majda

    OdpovědětVymazat
  9. DŮLEŽITÁ ZPRÁVA PRO DOPLNĚNÍ
    Dne 16.2.2008 jsme získali jakožto tým VZS bronzovou medaili v soutěži týmů se ziskem 302 bodů. Skončili jsme za: 1. X-AIR Ostrava a 2. Olympáci. Tehdy bodovali tito: 28. Holík Mario, 29. Žondra Milan a 34. Hegedüs Robert, na dalších místech jistili 35. Stoszek Jan, 43. Pětroš Michal a 44. Beremlijski Petr
    Včera jsme po pěti a půl letech vybojovali naši druhou medaili a to stříbrné hodnoty!!! Tentokrát bylo potřeba 941 bodů.
    A věřím, že máme na to aby další medaile přibývaly, a také snad cinkne placka i v jednotlivcích někdy.
    Gratulace celému týmu!!!
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  10. Nejprve gratulace týmu k super druhému místu!!! Skromnost stranou, jsme prostě dobří!!!
    Jinak Stošo pěkný článek a s tou plackou v jednotlivcích míříš tedy pěkně vysoko, ale tak to má být, jinak bez vysokých ambic by jsi běhal někde s Koudym :-))).
    Jo a příště nejedu. Tak se držte a ať se všem daří.
    Poky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo vpřed běží a stále
      jejkote a pro pána krále,
      ten ví velký prd,
      jak vzadu je každý hrd,
      že zde vládne sportu duch,
      a jen nastražíš sluch,
      tak tam v poho dáš řeč
      be happy a žádná křeč!

      Vymazat
  11. To uz tu dlouho nebylo!!! Koudy pravidelne na LC a basen! ;) Deje se neco, o cem nevime?! ;) BOBika

    OdpovědětVymazat
  12. takoví šikovní vy jste všichni!!! i já jsem na Vás hrd a pyšen.. jen tak dále..Zuza

    OdpovědětVymazat
  13. se nemuzu dockat na nedelni etapu, tak si to kratim procitanim Vaseho blogu a je to poradny narez! :-D Ta dusevni promluva nekde v pulce clanku je velmi....poutava :-) . Ja porad studuju, jak nejlepe behat do tech krpalu a tady se to skalpuje, anallizuje, jen tak dal, aspon se priucim necemu novemu. zdurte

    OdpovědětVymazat