Zima je tu!


Kdybych článek psala včera, vypadal by asi takto:
...zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima zima...
Protože ho píšu až dnes, v teplíčku, zababuchaná do deky, vedle sebe čajíček, na nohách papučky, přece jen se asi rozepíšu :-).
13. etapa se rychle blíží, týden sletěl ani nevím jak, v nohách žádný naběhaný kilometr, místo něj o to větší spánkové manko. Nic nového pod sluncem, dnes navíc spíš pod mrakem, až na to, že mi minulou „jarní“ etapu bylo v tričku a dresu docela vedro. Tentokrát jsem po čapnutí do keříčku a obnažení zadku migala zpět do auta rychlostí blesku. Rukavice a ponožky navíc měly být jistotou, ale už při rozklusání bylo jasné, že mi moc nepomůžou. Dnešní etapa bude opravdu PRAVÁ, ZIMNÍ, LEDOVÁ, NEMILOSRDNÁ... Na startu všichni poskakujeme, všeci zakuklení tak akorát pro bankovní loupež. Strašně se těším na start, v tu chvíli ani ne tak na etapu, ač jsou Visalaje srdeční záležitostí, ale proto, že se konečně zahřeju. Všeci letí, jak by je Děda Mráz píchal holí do zadku, a tak se snažím letět taky. Vidím ségru, kousek před ní Jarka. Dlouho Deni neztrácím z dohledu až je mi to podezřelé, běží se dobře, užívám si běh na 120 % a mrazivé podmínky ani nevnímám. Už jen sjezdovka. Na její vyběhnutí fakt nemám, ale to nevadí, už to mám za pár, vidím Vlaďku a Luďu, kousek vedle Deni a Mira, chtěla bych je všechny pozdravit, ale vůbec to nejde, tváře zamrzlé. Pár vteřin stojím a už cítím „mrtvé“ prsty na nohou, raději na nic nečekám a fičím do Kameňáku. Čajíček a hlavně kamínka vynášejí Kameňák na nejvyšší možný level. Nikam se mi nechce, už vůbec ne od těch milovaných kamen, původní plány seběhnout k Sepetné a povzbudit naše bojovníky na trati lh24 jsou při mém smýšlení ve značném ohrožení, až jsou ponechány mrazu. Nakonec vyrážíme aspoň povzbudit probíhající, vybíháme vstříc Lenie, která fičí dolů neskutečnou rychlostí, vlastně všichni letí po zledovatělém povrchu tak nějak bez pudu sebezáchovy... A najednou všeci fičíme nakonec dle původního plánu taky opravdu dolů, takže nás pak bude čekat druhé kolečko. Bláznovina na entou, nestačím nakonec moc protestovat a už v tom jedu taky. Dole se provlíkneme k Lenie na pokoj, pokecáme a vyrážíme opět vstříc Lysé. Druhý výšlap je celkem drsný, v kopci jsem ráda za polívku u Zbuja, ale pěkně si to běžíme-šlapeme a tak je nám hezky teplo. Na vrcholu se Lysá asi hodně zlobí, že ji tam otravuje tolik návštěvníků a dává nám to všem pořádně sežrat. Okamžitě pádíme dolů, mráz se mojí tenké vrstvě navíc vysmívá, zamrzají mi k sobě řasy, tuhnou čočky na očích, necítím prsty, ať už jsme dole... Dlouhý seběh dolů je v nohách znát, ale je mi skvěle, endorfiny mě začínají naplno pohlcovat, všechno mě nějak neskutečně těší, v zimní království je úžasně...
Ale přece jen vidina tepla s blížícím se doběhem začíná převažovat, už se těším na autíčko, doma na horkou vanu, čajíček... Nahoru by mě už nikdo dnes nedostal, bylo to přesně tak akorát. Myslím na Leniu a Berďu, Petru a Dana, jak to mají sakra těžké... Ale to ještě vůbec netuším, že v sobě skrývají sadomasochistické sklony, páč nakonec na Lysou vylezli celkem 12krát a druhá dvojka 11krát... ;-)

Výsledky celkově: 13. etapa LC
Výsledky týmů: 6. místo 1.217 bodů
10. Poky 0:45:14
31. Stoša 0:48:33
36. Dan 0:49:13
66. Jarek 0:52:49
74. Deni 0:53:36
91. Ivon 0:54:55
97. Fido 0:55:44
154. Pája 1:02:49
188. Pavel 1:11:19

8 komentářů:

  1. Moc pěkný článek, Ivon, máš vážně fajn styl psaní. A vidím, že se ti včerejšek líbil, tak předpokládám, že i příště se na LH24 příhlásíš a navíc se ještě i neodhlásíš! :-D Protože to bylo fakt krásné. :-) Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. Já chci poděkovat všem,kdo i v té zimě po LC nás přišli povzbudit. Bylo to super. Jste úžasní. Lenia

    OdpovědětVymazat
  3. A k tomu se přidávám a všem děkuji za SMS. Moc pomohly. :-) Berďa

    OdpovědětVymazat
  4. Připojuji díky za moc krásný článek a obdiv našim LH star. Moc mě mrzelo, že Visalaje trávím v práci - muselo tam být super (včetně seběhu na Sepetnou), aspoň jsem si zaběhl dvacku na rovině, ale to mi tento TOP víkend na Lysé nemohlo nahradit. Tak ještě jednou gratulace a můj upřímný hlubokosklon. Martin

    OdpovědětVymazat
  5. Bezvadný článek, Ivonko!!! Taky jsem si moc užil tu ledově mrazivou krásu hor. Navíc jsem snad zlomil své prokletí z posledních tří etap. Musím uznat, že to bylo hlavně v obuvi, ale také byla menší konkurence. Dále jsme to s Danem krásně rozbíhali od zadu. Postupně jsme předbíhali ostatní, až jsem šel před Dana na konci zvlněné části, abych to zase chvíli potáhnul já. Cítil jsem se velmi dobře, díky mrazu jsem to udýchával nosem a nespaloval tolik plíce mrazivým vzduchem. Dýchal jsem hodně hluboko do břicha, rozpumpoval pořádně bránici, i to dost pomohlo k výsledku. Ve sjezdovce jsem měl dost sil abych udržel celoběh a zakončil tak v novém osobáčku, poprvé pod 50min. Takže jsem si to fakt užil. Po třech minutách jsem taky musel hned do kameňáku, protože jsem cítil omrzající konečky prstů v rukavicích.
    Velká chvlála všem co to dnes zvládli!!! Bylo nás jen osm, i tak jsme byli nejpočetnější tým. Poky zaběhl famozní desátý čas. Dan taky skvěle pod 50min. Jarek s Deni výborně kolem 53min. s rozestupem necelé minutky. Ivon fantasticky pod 55min., takový čas jsem běžel až po dvou a půl letech na svých šestých Visalajích. Fido s holým loktem ještě stihl do stovky. No a nezdolná Pavlínka jako jediná z oddílu má v tomto ročníku stále plný počet etap. Teda já taky, ale já už trochu i z povinnosti :-)
    Na závěr obrovská gratulace našemu sehranému týmu v LH24 Berďovi a Leni, jeli jako mašinky. Já jsem osobně víc sázel na Peťku a Dana. Ale jsem rád, že jsem se mýlil.
    Jo to byl zase VZS den!
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  6. Abych nezapoměl na medvídka. Jak bych ho asi tak vychválil? Je to totiž opravdový borec, který si všecky EL Céčka vychutnává i hodně přes hodinu. Takže klobouk dolů! Jen Krásnou dal za 59min., trošičku ho podezřívám, že kousíček běžel. Už aby měl u jména VZS, ať ho neopomíjíme.
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, byla to poctivá zima, ale pěkné výsledky dokazuji, že nikoho moc nezaskočila. Ten úvod je vystižný, fakt že jo, byla zima, zim a zase zima :-). Ivon a kde je zmínka o tvém premiérovém umístění v první stovce :-) a předpokládám, že se v ní zabydlíš ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Obrovská gratulace Lenii s Berďou i Petře s Danem. Super výkon i výsledek. V takových podmínkách fakt smekám a tleskám !!!
    My "měkoni" jsme si dali jen jednou Visalaje. Vzhledem k počasí to byl šílený úprk. Osobně spokojenost, jen mě trochu mrzí, že jsem neměl přehled o pořadí. Kdybych věděl, že běžím s Hudym o 9. místo, nenechal bych mu to tak lehce. Samozřejmě pochvala a gratulace všem. Stošovi k znovunabití sebevědomí, Danovi k posunutí maxima, Jarynovi, že je konečně zdravý, Deni k Mirovi, Ivon k první stovce, Fidovi taky k první stovce, Pavle k osobnímu maximu a k tolika etapám v kuse a Orlíkovi k první dvoustovce. Posledně jmenovanému speciální dík k bezpečnému odvozu. A kdyby jste viděli jeho let a soustředěný výraz při seběhu. Proto "Medvídek" není na místě, pro mě to je "Orel".
    Uf, ještě, že nás nebylo více. Nechtěl jsem nikoho opomenout a už nevím k čemu všemu bych ještě gratuloval :-). Po přečtení všech komentářů jsem nabyl dojmu, že jsme vlastně všichni skvělí a úžasní :-))).
    Poky

    OdpovědětVymazat