Carpe Diem!!!

 LC 2014 14.etapa
Malenovice, Rajská Bouda - Bezruč
6,2 km/800 m

... Jsem roztěkaná, tak trochu nesoustředěná a zatím mi vůbec nevadí, že ta čelovka postrádá funkční baterie ... plná dojmů, emocí, které se ve mě mísí, přebíjí úplně všechno ... Uplynuly sice už 3 dny od chvíle, kdy se reprezentace a skyrunning staly pro mne reálnými pojmy, přesto nejsem schopna ještě vše v sobě pobrat a pochopit ...
Připínám na ruku čip, na krk hážu čelovku ... dvě základní věci, které dneska musím s sebou mít!
 ... Možná, že pochopím v Hangu ... možná na severní sjezdovce ... možná při zpátečním seběhu .. až budu koukat do nebe a nasávat klid Beskyd ...
Ještě týmová bundička a pár kaček na ty zelené nahoře!
... Při běhu se přece přemýšlí a chápe vše tak trochu lépe, mysl se rovná a uzdravuje ...
Zamykám byt, inovejty na nohou a migám za ségrou k Berďovému autíčku. Berďa s Jarkem mi i pravici podají, pogratulují, já jen tikám očkama, klopím zrak a asi vypadám dost rozervaně :) Asi bude chvíli trvat, než-li počáteční vyděšení :) vystřídá ta pravá euforie :) Ale člověk má být přece pokorný :)
Na rondlu nabíráme Honzíka a fičíme opět k Lysé. Druhá letošní night etapa netradičně v neděli, po ještě méně tradiční trase ... start mého neoblíbeného Bezruče protáhnut k Malenovicím, to bude dlouhé trápení! Auto parkujeme u Korýtka, super volba, pár posledních drobností, čajíček, keříček a rozbíháme na start.
... Jak to že to sakra nesvítí? Já nevyměla baterky? A sakra ...
Narychlo prosím kolemběžící hodné duše o baterky, Michal nabízí dvě svoje, okamžitě měním a 100krát děkuji.  Po 101 díky! START! Vybíháme jako splašené stádo, hlavně ke Korýtku nepřepálit, v pohodě se rozběhnout a v hangu se neutavit. Pomalu se rýsují světýlka čelovek, v hangu se řadím poslušně do vláčku, nikam se neženu, předbíhat zde nemá smysl ... rozbíhám, trasa rychle ubíhá, snažím se běžet  stabilním tempem, ale vím, že se pořadím o něco propadám ... nevadí mi to, běžím si prostě svoje, však sjezdovka je zrádná,  ... fičím poslední rovinku, přecházím do chůze v podřepu, ruce na kolenou a brodím se ledovou krustou. Silný vichr šlehá tváře, ale už to mám za pár, rozběhnout se dá a tak finišuju k Luďovi a Vlaďkám ... parádní etapa!
Opět příjmu gratulaci a zvládnu jen nesměle mávnout levačkou.  Potkávám Jarka, MIra, koukám z Lysé ...
Je mi krásně!!!
Ale velmi rychle i zima :) A tak klasicky kameňák, kamínka, čajíček a dnes i  zelené ...


                                                               CARPE DIEM!!!




Teaser Marathon du Mont-Blanc - Skyrunning World Championships 2014
Marathon du Mont-Blanc 2013


Foto Raška st.
Výsledky
14. Poky 00:46:46
28. Dan 00:48:50
30. Honza 00:49:43
46. Jarek 00:51:57
65. Deni 00:54:27
83. Fido 00:56:03
88. Ivon 00:56:56
131. Lenia 01:01:52
141. Berďa 01:03:12
171. Petra 01:10:06
199. LenkaČlenka 01:24:47

8 komentářů:

  1. Deni, ještě jednou gratuluji! :-) A dík za podělení se o pocity. :-) No, a video tradičně fajne a ten živý procítěný komentář to ještě pozvedl. Dobrá práce, Jarku a Ivon. ;-) Tak v sobotu zase v guře naviděnou :-) Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. Deni je to prostě niceee!!! Je vidět, že se už do té role vžíváš a zapomněla jsi, že ještě nemáš servismena, takže baterky do čelovky ti neměl kdo nachystat, ale neboj servismena dodáme :-). Berďo, hlavní kameramanka byla Ivon i když ona už hlavně bude moderovat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. servisman bol na káve v Rajskej Boude :-) a mal aj náhradné baterky v aute...

    OdpovědětVymazat
  4. Deni to je bomba. Budeš běhat v oblacích...určitě tak rychle, jako běháš na LH.Kdybys náhodou už někdy nemohla, šup na start s Ivon. Beztak jste téměř k nerozeznání :-) Škoda, že ses s čelovkou neobrátila na mě. Jednu bych ti půjčila, měla jsem pro sichr 2, kdybych se v noci ztratila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nazdar partyjo, nazdar Deni. Jsem se dlouho neozval, ale samozřejmě vše pozoroval zpovzdálí, schován za bukem v Krkonoších. Nejen Deni, ale všechny jsem vás sledoval. I to Berďánkovo rostoucí bříško.
    Děkuju za krásné počteníčko, takové milé, něžné, od srdce.
    A hlavně, jak já Ti moooooooooc kurdéééééééééééééé moc gratuluju k nominaci do Skyrunning teamu CZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Heeej, jak já Těě postiskám a pomuckáááám, až Tě uvidííííím, a ať si to klidně i MIro vídíííííííííííííííííííííí. Paráda! Dík všem a nazdar!

    OdpovědětVymazat
  6. gratulace k repre skyrunningu leti i od Pepateamu! Robert

    OdpovědětVymazat
  7. jsi skvělá, gratuluji Deni.. takže další panák na závěrečné.. už teď mě bolí hlava :) Zuzka

    OdpovědětVymazat