Bolatická "20" - srdcovka na Prajzské

14.4.2014 Bolatická "20"

Sobota dopoledne, sluníčko září, krásně prohřívá, čerpám jarní energii, až mě mrzí, že jen sedím v buse směr prajzská a nefičím na kole ... ale před zítřkem je třeba i trochu regenerace, zvlášť když čtvrteční výběh připomínal mým nasazením trénink jen velmi vzdáleně ... ale ono to nešlo, vlastně moc neběželo ... tíha nohou, asi únava ze svých cyklistických „výletů“ do práce ...
Nevadí, hlavně aby to aspoň trochu šlo, vlastně běželo zítra na závodě závodů v rodném kraji :) Jak řekl pozdější vítěz a „skoro“ sused Vojta, no to by byla ostuda v Bolaticích nestartovat! :)
Vstávám dle plánů s předstihem, docela se mi i chce, malé kafíčko, čajíček, rohlíček, rozmýšlím co na sebe, přece jen pár stupňů nad nulou, zataženo a moc to nevypadá na velké oteplování... z kraťas  nakonec hecuju do 3/4ťáků, z dresu na dlouhý rukáv. Ideální volba.
Vyrážíme v pohodičce na registračku, za pajcku fasujeme startovní čísla 6 a 9, balenou vodu, tvarohové bolatické koláče ... není nad vesnické závody.
Rozbíháme se, klušeme asi 2 km a v dáli se mihne Jarkův modrý šátek  ..  Jarek! Nestačím skoro ani pozdravit, natož zaklepat na čelo, jestli je toto normální, den po HV a 70 km běžet dalších 20 ... a  beze slov se ocitám opět ... MIrův hlas slyším za sebou ... MIro! No že je Jarek exot to mě ani nepřekvapuje, ale že i můj MIro? No musím si na toho synka dát větší pozor :)))
Ještě na startu jsem v samém údivu, ale už se těším, až vyzkouším včerejší natrénované High Five s mamkou na trati :) domluvené místo, strategie, teď už jen běžet! A je to tady!

Vybíháme do prvních dvou silničních kilometrů, nudných až na naše perfektní High Five! Už tady se přede mne dere nějaká borka, fičí rychleji a velmi brzo si vytváří náskok minimálně 30-40 s. Stále na očích, ale dnes na ni teda asi nemám, ani přibližně na 11. km se náskok nezmenšuje. Bežím si stále svoje, neflákám se, ale rychleji to na rovinkách prostě nedávám. Vbíháme do druhé poloviny, krosovější části a ono to najednou i trochu jde. V kopečcích něco málo získávám. Málo k málu ale soustavně přidávám a v posledním stoupání v Borové, přibližně 2 rovinaté silniční kilometry do cíle, předbíhám 1. ženu závodu. Poslední travnatý úsek, protáhnu krok, seběh na hlavní cestu, otáčím se, náskok minimální, ale zkouším udržet. Kilometr do cíle a už věřím, že to tam dorazím. Nervu do vyčerpání, dobíhám s náskokem v čase 1:23:55 a mám radost především z takticky zvládnutého závodu. V cíli znovu High Five, tentokrát s taťkou, ségra dobíhá za 5 minut jako čtvrtá žena (1:28:43), Jarek luxusně po HV za 1:26:26, MIro na pohodu za 1:36:16.  Společně se vybíháme, kecáme, následně luxusně strávené společné dopoledne protahujeme takřka k večeru, no je to prostě jízda. Jen škoda, že se nás nesešlo ještě více! Tak za rok snad ve větším počtu :)








10 komentářů:

  1. Gratulace vsem! A co ze je to "High Five"? To k nam zatim nedorazilo ... :( BOBika

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou neskutečné časy. Máte můj obdiv! Pěkný článek rychlý běh. Kurde, jak moc chcete ještě přydavat??? Martin

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulace za výborné výkony. Deni a Ivon super. Před Jarkem a Mirem skláním se až k zemi. Po HV a long trase podat tento výkon.... obdiv. Lenia

    OdpovědětVymazat
  4. Moc gratuluju, všichni skvělé časy, tak snad příští rok to zase výjde. Stoša

    OdpovědětVymazat
  5. Deni z tvého článku úplně prýští pohoda. Bolatickou 20 si tedy zařazuji do pomyslné termínovky. Mám totiž hrozně moc ráda bolatické koláče. Všem gratuluji k dosaženým časům, běháte jak draci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běhám tak, až jsem v pondělí po Bolatické "20" musela s bolestí pat k lékaři :D

      Vymazat
  6. Gratuluji, holky a kluci! Jste jako vítr. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Bol to parádny víkend ,díki moc všetkým zúčastneným či už v sobotu alebo v nedelu .Exot č.2 :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Super časy, holky, jste neuvěřitelné! Kač

    OdpovědětVymazat