17. LC RAJSKÁ - závěrečná

       Už je to tak dávno, co nám skončil Lysacup 2015 a článek nikde, což je škoda, protože je nás dost, těch co by možná něco napsali. Jelikož jsem několik měsíců nedostižná týmová jednička, tak se toho ujmu. A navíc máme zápis z každé etapy, takže ta závěrečná tu prostě chybět nesmí. A možná se třeba někdo polepší, a nějaké shrnutí celého Lysacupu zapíše a na stránkách zveřejní.
       Živě si vzpomínám, jak jsem tenkrát v sobotu 28.2.2015 přijel s Rudou v dostatečném předstihu do Malenovic a v klidu tři čtvrtě hodiny před startem jsem se šel rozklusat. Dal jsem si pořádný 5ti kilometrový rozklus, přemotivovaný jsem byl až běda. Říkal jsem si, že to budu rubat jak sviňa. Že předběhnu všechny pomalíky, krom chytráků, kteří se letos ještě neodvážili, no a ty dvou a půl minutové třeba některé nedoběhnu. Stejně to ale budu fest prat. Poprvé v životě jsem totiž startoval s Elitou elcéčka, poprvé jsem si tento start tvrdě vydřel. Ono také existuje jeden megaborec Ryšák, který to s elitou hrne vždy a nevadí vůbec, že útočí na jistotu ze zadu. Tentokráte tu však nebyl. Potom se přiblížila doba startu. Nejdříve se tedy seřadili všichni ti, kteří letos byli nejlépe 41. a nejhůře poslední včetně žen, dětí a starců. Samozřejmě to byla největší skupina lidí. Pak s 2,5min. odstupem startovali borci, kteří alespoň jednou dosáhli na 16. až 40. místo v kterékoli etapě. Nakonec jsme startovali my jeliťáci. Já jsem si právo startu vysloužil, když jsem byl 13. na visalajské a 15. na šanci. Cca 10:05 tedy vybíhám s nejlepšími. Takticky se řadím spíše vzadu, abych pak mohl případně předbíhat. Cítím se skvěle a tuším, že pokud nějak nepřepálím, tak to bude luxus. Všem holkám z oddílu, jsem řekl, že je plácnu po zadku až budu rubat kolem. Ale asi u dvou mi to nevyšlo, pozdě jsem si všiml, protože jsem byl zcela pohlcen obíháním všech ostatních. Bylo moc příjemné, když mě každý od nás povzbudil. Pěkně mi to túrovalo motory. Občas obíhání bylo velmi náročné. Několik minut jsem takto rubal ve dvojici s Víťou Pavlíkem. V tandemu to šlo totiž lépe. Za Lukšincem se cesta roztáhla, ubylo lidí k předbíhání a pořád jsem měl spoustu rezerv. Boty opět držely perfektně a terén byl také hodně solidní. Na větrech míjím poslední z našich Denču, naši famózní mistryni LC 2015. Pak už se jen snažím dorazit jednoho či dva borce a zakončit svůj další ročník. S hendicapem končím na krásné 25. pozici, bez časového manka by to bylo dokonce 17. místo. Letos jsem velmi spokojený. Navíc jsem si závěrečnou etapu vychutnal i v novém osobáčku a tak to má být. Cíle pro příští ročník mám úplně jasné a moc se budu těšit na listopad.Počasí bylo taky nádherné, takže jsem si užil i prodloužený seběh dolů do Frýdlantu ke Kotelně. Měli jsme tam objednanou saunu, abychom se před vyhlášením a závěrečnou pařbou dali trochu do pohody. Posléze na akci bylo co oslavovat. Denča si vybojovala pohár pro nejlepší ženu Lysacupu a v oddílové soutěži jsme se taky neztratili a s jistotou skončili na velmi slušném sedmém místě. VZS bylo prostě opět výrazně slyšet i vidět.

3 komentáře:

  1. To je fajn, že konečně někdo něco napsal. :-) Bylo to fajne a pěkne. Tak na podzim zase, partyjo! A třeba se někdy objeví i náš starý, obtloustlý prezydent. :-) Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. Super, Stošo, každý den koukám, čekala jsem počteníčko od Deni, a ono Stoša :-) Ale po minulé zkušenosti víme, že na články od Deni se sice déle čeká, ale vyplatí se to a stojí za to, tak třeba přidá i pohled z úhlu ženské týmové jedničky:-) :-) Mě už taky svrběla klávesnice:-), ale pohled od nás ze zadních pozic, přes zadek plácnutých, s těžkýma nohama a rezervami vyčerpanými ještě před startem by to nebyl ten pravý adrenalin:-) :-) každopádně Lysa cupu hurá a Stošovi body nejen za to, že opět celý LC nevynechal jedinou etapu, ale i za to neúnavné článkování na webu:-) :-) A pokud nás tyto webové stránky přežijí, tak pro úplnost pro další generace info, že i Pája stála na stupních vítězů za 5. místo v ženských nad 20 let a Miro na 2. místě v cizinecké kategorii:-) :-) Na výkony nás, před závodem se nerozběhávavších, přípravu podceňujících, v autě až do posledních minut se choulících, ať příští generace raději zapomenou:-) :-) Ale bylo to super, partyjo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Míšo, podium je třeba vyzdvihnout a já na to zapomněl. Takže ti děkuji, žes to doplnila a Páji a Mirovi se omlouvám. I když Miro svou kategorii cizinecké legie moc neprožívá.

      Vymazat