Fryštácký dogtrekking - 42,5km, 1435m převýšení - 10.9.2016

Po vydařeném Jesenickém dogtrekkingovém závodu jsem se rozhodla absolvovat další tyto závody.
Chtěla jsem ještě v srpnu zvládnout jeden dogtreking- tzv. Valašské Kotáry, ale pro tropická vedra jsem závod v srpnu odřekla a přihlásila jsem se na Fryštácký dogtrekking, resp. dogmaraton konaný 10.9.2016. V mezidobí jsem absolvovala ještě 3 závody (to jen pro info našeho prezidenta ) a to v srpnu 16km v Olbramicích, kde jsem byla první v kategorii , dále běh obourou na Hukvaldech 10km, kde jsem byla třetí v kategorii a 3.9.2016 půlmaraton v Hrabové, kde jsem byla druhá v kategorii.

Fryštácký dogtrekking je překrásný závod v oblasti Hostýnských vrchů. Start i cíl a výborné celkové zázemí bylo v kempu Držková.  Dorazily jsme v pátek večer, postavily stan a chystaly na závod . V duchu jsem si myslela, že závod bude o něco lehčí než na Šeráku, ale to jsem se mýlila. Kopečky nejsou sice tak vysoké, ale rovinku zde také nenajdete. Navíc opět vedro. Start tentokrát nebyl hromadný a mohlo se startovat v rozmezí od 7:30 do 8:30hod., takže vzhledem k počasí jsem hned po veterinární prohlídce byla na startu mezi prvními.
Po očuchání s konkurencí jsme v 7:31 vystartovaly .   

   
Až do 20.km jsme to zvládaly bezvadně . To jsme i ve slušném tempu dorazily na rozhlednu Vartovnu, odkud byly velmi krásné výhledy. Pak byl seběh do Lhoty u Vsetína a já opět lehce bloudila. Špatně jsem seběhly a chvíli hledaly kontrolu ve vesnici.
Naštěstí zaběhnutí dělalo necelé 2km, což je zatím u mě nejmenší bloudění na dogtrekkingových akcích. ( Kdo čte mé dogtrek. články, tak už ví).
Z Lhoty se opět stoupalo na hřeben a to jsem už byla na 27.km a slunko rvalo o stošest. Toto byl můj nejhorší úsek, než jsme se dostaly opět na hřeben a hlavně do lesa.
Do cíle jsme dorazily po 6hodinách, s malým blouděním tedy celkově 44km. Celkově v ženách 4. místo a v kategorii žen nad 35let 1.místo. Bohužel jsem musela v sobotu odjet a tudíž  jsem se tentokrát nezúčastnila nedělního vyhlášení.  Aja to opět zvládla zcela bez problémů a bezvadně.

  
    

6 komentářů:

  1. Lenio, děkuji za článek a gratuluji ke všem tvým běžeckým úspěchům! A líbí se mi, jak se s Ajou skupinkuješ. :-D Např. "postavily jsme stan, po očuchání s konkurencí". :-D Úplně to vidím. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Také gratuluji, zejména k minimálnímu bloudění a výbornému výkonu v kategorii. A nestačí si soupeře prohlédnout??? To se fakt musíte očuchávat? Vždyt´ na fotce máte oba brýle.

    OdpovědětVymazat
  3. Lenicko, gratuluji! V takove kondici bych jednou chtela byt! .. A Aja pomahala zatloukat koliky? :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Lenicko, gratuluji! V takove kondici bych jednou chtela byt! .. A Aja pomahala zatloukat koliky? :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Leni a Ajo gratuluju vám oběma☺ A kemp Držková...tam bych chtěla být,už pro ten název😁😁

    OdpovědětVymazat
  6. Jak to tak čtu tak mi to připomíná moji dobu nedávno minulou. Závod od závodu. Opatrně Leňi ;-) Ale zase čím více závodů, tím více vzpomínek. Jak to bylo s tím očuchaváním, kdo, koho? :D

    OdpovědětVymazat