Veřovická desítka  22.4.2017

Po Bratislavském maratonu jsem cítila v celku dobře a hlavně po zdravotní stránce žádné větší potíže a tak jsem dostala chuť tomu běhání ještě něco dát. Chuť se ještě zvýšila super výletem s klukama na Malé Fatře. Po běžecké menší pauze po maratonu jsem tedy nahlédla do termínovky a protože jsem Veřovice již párkrát běžela,tak jsem něco takového utrousila na na našem "gúglu".
No moje příprava na tyto závody byla zajímavá. Jednak těžší pracovní týden, jednak jsem se v pátek na gymnastice nechala strhnout a posilovala s holkama o stošest a po gymnastice ještě šla slavit padesátku od našeho kamaráda . No a už mě znáte,že tancování je můj další koníček, takže do nějakých dvou hodin tancovačka na podpatkách. 
Ráno jsem to opravdu chtěla vzdát- svalovka jak "bejk", ale Stoša už byl připraven na bus do Fryčovic a bylo mi to blbé. Tudíž jsme s Honzou vyjeli.
Ve Veřovicích  se nás sešlo poměrně málo - kolem 80 běžců. Jednak nebylo optimální počasí, jednak v tentýž den bylo těch závodů více - Polanka, Hrádek, Nigt run v Ostravě ... 
Trasu znám a do 4.km se běží mírně z kopce, pak do 9.km mírně do kopce. Snažila jsem se tedy začátek úplně nepřepálit. Po vyběhnutí jsem ale zjistila, že tak jednoduché to nebude. Přední stehna bolela po posilování úplně hrozně a nevyspání udělalo také své. Cítila jsem¨se dost těžkopádně.
V hlavě jsem si pořád říkala, že to mám jako těžký trénink. Nakonec jsem doběhla v čase 46:12 a hlavou mi problesklo, že zase tak hrozné to nebylo. 
Stoša válel perfektně - jeho čas byl 38:30 a k 3.místu v kategorii ho dělily jen sekundy. 
Žen bylo přeci jen méně a mě to stačilo na celkové  5.místo v ženách  a 3.místo v kategorii.
Organizace super, dobré zázemí v sokolovně a po závodě výborný gulášek. No a  ještě tombola, ve které Stoša vyhrál termosku, což se mu prý hodí na Kavkaz.  
Doufám,že přibudou další články a třeba Eva nebo Ruda nebo Ulča by mohli ještě napsat o Bratislavě.




 



 

5 komentářů:

  1. Leničko, gratulace k bedně! 🌷🌷🌷

    OdpovědětVymazat
  2. Parťačko, gratuluji k další medaili! Jak to děláš, že jsi tak úžasná?! :-) Honzovi gratuluji taky. Termoska se bude hodit. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Lenio gratuluju moc.A ano-chystám se psát-o Blavě i Beogradu...mám zítra dovolenou, tak snad cosyk vyplodím😁

    OdpovědětVymazat
  4. Tuž fajně Leňo, zae bednička. A jak říkáš, po takovém zapřahu, je to trening na ty dlouhé závody, kdy už nemůžeš, tak to je krásně simulován ten stav pocitu únavy ;-) Koukám, že orel tam byl taky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Musím jen dodat, že závod je to opravdu zajímavý, zvláště osmý až devátý kilometr je pekelný a stoupání je tam výraznější než mezi 4. a 8. km, kdy to jde docela pozvolna. Užil jsem si to maximálně, poslední kilometr se dá úplně pustit dolů do cíle, pokud teda ještě člověk trochu dýchá. Skvělý závod se sskvělou organizací a zázemím, rád se tam podívám znova. Stoša

    OdpovědětVymazat