LysaCup 2010 - 13.etapa, Visalaje

Foto: Valaši, Racing Olešná

Běžci (v pořadí doběhu): Poky, Stoša, BOBika, Malča
Chodci a "fotiči": Koudy
Šerpové a fandiči (!!!): Přema

Dnešní etapa začala již v autě Koudyho zvýšenou respirační činností, která byla zapříčiněna BOBikovou rychlejší jízdou. Sám postižený však takové jízdě dal podnět, neboť se připomněl s faktem, že pro šerpy je tato etapa časově náročná. Ostatní členové posádky však s jízdou zřejmě neměli problémy. Naopak považovali Koudyho komentáře za vtipné. V kabině tak bylo jedno zamlžené okno (Koudyho) a veselá nálada.
Na Koudyho neustále výzvy k pomalejší jízdě dal BOBika před Visalajemi přednost autobusu, načež byla většina posádky donucena k malé rozcvičce v podobě tlačení. Koudy byl opět nespokojen a komentáře ventiloval o106. Vše však zdárně dopadlo a k parkování jsme dokonce našli místo bez placení.
I přes neustále pindy v autě nám Koudy ochotně koupil lístečky a na startu se nás snažil i vyfotit. Nikoho jistě nepřekvapí, že opětovně pindal. Hana ani netuší, od čeho jsme ji dnes uchránili! Ale na druhou stranu byl velmi zábavný, páč ho asi všichni již prokoukli. ;)
Jako první se na trať vydal šerpa Přema. Ukázal se ve velmi dobrém světle a předčil i takovou ikonu LC-šerpingu, jakou je Ironman! K tomu povzbuzoval tak mocně, že padal sníh ze stromů a soupeři doslova uskakovali či se uplazovali z pešiny, viď Koci a Pigi?! ;) Zaslouží jistojistě pochvalu - Přemo děkujeme!
Co se týče běhu, pokusím se být stručný. Radimovy vize se naplnily - byl z nás první, za ním Stoša, třetí BOBika (poprvé mezi bodujícími) a čtvrtý Malča. Co se týče Kober, famózně zaběhl Standa-Turboslav. Konečně dosáhl na bednu - Stando gratulujeme a tleskáme!!! Jen výš! Takové porážky jsou relativně příjemné, obzvlášť když další Kobry poněkud vyhořely. Moirak byl tentokrát až za Stošou a Pigi s Kocim se uchýlili dokonce až za Ryszaka, který tak bodoval!
Co se týče trati, v noci krapet sněžilo a foukalo, takže se někteří těžce vyrovnávali se sněhovými závějemi či hlubším sněhem. Mně osobně se běželo parádně, jen jsem se na konci zapomněl dokopat k Berďovu "když už nemůžeš, tak zrychli". Asi proto, že jsem ještě mohl ... Pár lidí mě tedy předběhlo (někteří možná i díky zkrácení tratě po sjezdovce), ale nic to nemůže změnit na mé radosti z dalšího celovýběhu! Běželo se mi moooc dobře!
Po shlednutí výsledků jsem zjistil, že jsme to v týmech letos poprvé dotáhli do TOP 10 (10.místo)!

Omluva Koudymu:
Omlouvám se za zveřejnění některých věcí, ale vzhledem k Tvému stihomamu ohledně podrážení si to nemohu nechat ujít. Byl jsi platným článkem dnešní výpravy a bez Tebe by to byla NUDA! ;) Určitě se nám všem běželo (po zážitcích v autě) s mnohem lepší náladou! :D

2 komentáře:

  1. Dnes ráno jsem byl při běhu Central Parkem myšlenkama na 13. lysacupu. Pobíhání po parku prostě není ono. Vidím, že jste si to užili. Super výsledky. Michal

    OdpovědětVymazat
  2. ztraty v podobe nepritomnosti lidru jsou citelne, ale vzdy se "vyprsi" nekdo dalsi, a to je fajn. ve vysledcich to pak ani nejde poznat :) jsem zvedav,zda se na poslednich etapach sejdeme v avizovanem slozeni! to bude,jak rika koci, teprve rezba!! bobika

    OdpovědětVymazat