Předstartovní zprávy ze Stockholmu

Včerejší cestovní den začal opravdu zajímavě. Nejprve volal Berďa, že nestíhá a posouvá odjezd cca o 20 minut. Když jsme k němu dojeli naší Zafirou, zjistili jsme obrovský problém: z praskliny unikala brzdová kapalina. Znamenalo to sehnat náhradní auto, protože Berďa zatím žadné nemá a Koudelkovic ho měli mít v servise. Následovala smršť neplánovaných událostí a telefonátu, o kterých by se dala napsat menší kniha. Výsledkem byl odjezd z netradičního místa - z benzinky v Zábřehu naproti Kauflandu. Koudelkovic přijeli svým autem, které si "prosíravě" vyzvedli již ve středu, ale pro jistotu o tom nikomu neřekli. Berďa si potřeboval odskočit do směnárny do centra (za ten půl rok to prostě nestihl), a proto se ještě ve "volném čase" projížděl s Kačenkou tramvají po Ostravě sem a tam. Vyjeli jsme tedy o něco později v pracovně zaneřáděné Vectře, ale štastni, že už jedeme.
Cesta do Katowic proběhla bez problému, stejně jako nalodění do letadla, let letadlem i následné přistání ve Skavsta. Tam jsme trochu podcenili autobus - vycházeli jsme jako poslední z haly, takže jsem si museli počkat až na třetí autobus. Do dřívejších jsme se neměli šanci dostat. Okolo 20. hodiny jsme dorazili do centra Stockholmu, kde si nás vyzvedl náš hostitel Adam.
První večer jsme prožili v duchu oslavy závodních výkonů a očekávaní. Prostě padlo pár lahvinek Ferneta. ... Dnes (v pátek) jsme se šli lehce proběhnout, trochu projít po městě, odprezentovat a najíst na pasta párty. Musím uznat, že i přes letošní "chudobu" byla Praha stědřejší. Dostali jsme igelitový batoh s číslem, čipem, čepicí a hromadou letáků. Na pasta párty porci těstovin a půl litru vody. Toť vše. Za ty prachy - nekup to! Když budeme dostatečně rychlí, tuším že pod šest hodin, dostaneme (snad) v cíli triko. Asi abychom se měli do čeho převléci.
Co se týče příprav a průběhu prezentace, šlo vše hladce. Zatím to vypadá na promakaný systém. Všichni však čekáme na zítřejší řazení 20.000 běžců ... Kdo ví, kdy proběhneme startem.
Držte nám zítra pěsti!
Za celou výpravu všechny zdraví BOBika

1 komentář:

  1. drzte se. a nezrychlujte na 35km. na koho si mám vsadit?
    majkl

    OdpovědětVymazat