Jesenický maraton 2011 - 3.ročník

V sobotu 27.srpna za slunečného, horkého a větrného počasí jsme se společně se Stošou, Jemelem, Minďou a Abošem postavili na start Jesenického maratonu. Trasa Ramzová – Obří skály – chata Jiřího na Šeráku – Keprník – Červenohorské Sedlo – Švýcárna – Praděd – Ovčárna – Vysoká hole – Ztracené kameny – Skřítek slibovala nejenom krásné výhledy, ale i další důležité kameny do naší běžecké zkušenosti. Po startu šel vpřed Aboš. To, že vidíme jeho záda naposledy jsem Jemelovi slepě uvěřil a první půlku závodu jsme se drželi pěkně ve skupince. Kilometry hladce ubíhaly. Stoša vše kontroloval 10m za námi a nesměle si ošahával jesenické hřebeny. Jemel měl lehký krok a nejspíše i pružiny v nohách. Minďa si běžel svoje a stále mi zůstává záhadou, jakým způsobem trénuje ty kopce v Bruselu. Určitě ukázal, že je srdcař už jenom tím, že mu stojí za to řídit celou noc auto a pak se postavit na start. Pro mě se závod začal lámat před Švýcárnou na 20km. Tam jsem pochopil, že se nemá cenu držet Jemela a Mindi. Chvíli po té zase pochopil Stoša, že se nemusí stále držet za mnou a klidně může vyrazit vstříct svému dobrodružství. Chvíli jsem poseděl na občerstvovačce a vydal se dále sám. Při vzájemném míjení se na cestě na Praděd jsem byl od kluků s rozdílem 10 minut a dál postupně narůstal. Letos jsem si daleko více užil hřeben Vysoká hole – Ztracené kameny a celkově seběhy nebyly takové martyrium. Naopak do kopce jsem se vůbec necítil silný. Hoši doběhli do cíle ve skvělých časech a výrazným zlepšením oproti loňsku.

Jemel 4:26:57 (v kategorii 23./celkově 29.) - zlepšení 28 minut
Aboš 4:34:35 (v kategorii 30./celkově 38.)
Minďa 4:37:35 (v kategorii 33./celkově 41.) - zlepšení 27 minut
Stoša 4:39:20 (v kategorii 35./celkově 43.)
Majkl 4:56:50 (v kategorii 45./celkově 61.) - zlepšení 14 minut

Někde v půli trati jsem si říkal, že všichni, kteří se odváží na jakoukoliv delší trať jsou blázni a ať mě ani nenapadne něco takového udělat. V poslední třetině jsem si říkal, že na maraton nejsem stavěný a půlmaraton je pro dobrý pocit z běhu po horách tak akorát. Teď, dva dny po doběhu, se už těším nejenom na příští ročník, ale i na B7 koncem týdne.

S ředitelským pozdravem Kurde přydej!

Majkl

PS. díky chalanům z Manínu za morální podporu v posledních kilometrech


NOVÉ! videoreportáž v Událostech v regionech (Ostrava) 31.8.2011, 23:06 min

NOVÉ! pár fotek

NOVÉ! trasa na GPS mapě z Garminu

9 komentářů:

  1. Hmmm, velmi slusne ... BOBika

    OdpovědětVymazat
  2. Nad mé blonďaté chápání,ale skvělé, jste úžasní. Majda

    OdpovědětVymazat
  3. BRAVO BRAVO!!! :-)ivon

    OdpovědětVymazat
  4. Majkle, to jsi napsal uplně skvěle, přesně jsi mě odhadl, cíleně jsem se držel za vámi ať nic nepřepálím, "nesměle jsem ochutnával jesenické hřebeny" a pak jsem viděl, že se cítím dobře a Jemel s Minďou se vzdalují tak jsem to opatrně zkusil, krizi jsem měl trochu k Petrákům, ale pak ten dlouhý hřeben už to šlo, na konci mě dohnala Adéla a rozjela brutální seběh, který jsem taktak uvisel. No byl to prostě mega běh.
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  5. Stošo, jsem rád že se ti to líbilo a stáváš se běžcem s pochopením pro hory, viz BlueBoard "...pokud jde o mě, tak to byl nejkrásnější maraton. Asi mi fakt víc sedí příroda a méně lidí, než Praha, ikdyž má své kouzlo." Příště nás bude více, zaslechl jsem o Keňanovi, že po druhém pivu by si taky dal YES!senický :)
    Majkl

    OdpovědětVymazat
  6. Vše již bylo řečeno..., více superlativ již nemohu použít. Jak to čtu, tak jsem celý opocen a ihned bych vyběhl. Škoda, že YESenický maraton kolidoval s Jestřábím mužem. Snad příště...
    Gratuluju všem!
    Koudy

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou parádná fotky, úplně svádějí jet někama na hory a protáhnout nožky! ivon :-)

    OdpovědětVymazat
  8. prohlédni si pořádně ty zkroucené obličeje než půjdeš někam protahovat nožky :)

    OdpovědětVymazat
  9. ty výrazy tomu právě dodávají grády! :-)
    parádní fotky!!! ivon :-)

    OdpovědětVymazat