Šedý den nad Bezručem – 16. etapa, Malenovice, hotel Petr Bezruč

Čas letí a už je tu předposlední 16. etapa letošního Lysacupu. A pořadatelé na předvečer 55. výročí smrti Petra B. zvolili start vskutku uvážlivě – od vchodu hotelu pojmenovaného jeho jménem. Na startu se nás z VZS sešlo rovných 10 – Wiatr, Stoša, Poky, Deni, Ruda, Fido, Lenia, Jarek, Dalibor a já.

Ale nemuselo tomu tak být. Osádka výkonného vozu Felicia s řidičem Jarkem, který v autě rozhodně nectil Petra B. a nemlčel a pokud mlčel, tak v žádném případě to nebylo 100 let (http://basne.falconis.cz/bezruc-petr-ostrava.php a http://www.youtube.com/watch?v=MwCunpq9i8I), byla totiž nucena znovu ověřit, že Felicia ke Korýtku v zimě prostě nedojede a na posledním kopečku Felicia beznadějně končí. To ovšem Jarkovi nestačilo a chtěl své posádce ve složení Deni, má ségra Soňa a já ukázat více a sice otáčení vozu na cestě sevřené závějemi sněhu. Manévr mu téměř vyšel, ale zapomněl na jednu maličkost a to zmíněné závěje, ve kterých zcela spolehlivě zapadl. Už to skoro vypadalo, že start nestihneme a živě jsme si představovali, co by dělal Stoša na našem místě. Ale naštěstí se objevil Wiatr a Poky s dalšími lysacupisty a auto jsme společnými silami vrátili zpět na cestu. Jarek pak už neblbl a dojel až pod hotel. Takže jsme na start dorazili v plném počtu.

Do závodu jako obvykle vyrazily první holky, teda aspoň mi to říkali ostatní. Já stál vzadu a nic neviděl a pak jsme na tu sprinterskou zasněženou trať vyrazili i ostatní. Do cíle jsme doběhli v pořadí, který jsem uvedl už na začátku.

Tuhle sobotu nás Lysá slunkem nepotěšila a z barev byla k vidění jen bílá a hlavně šedá, tak trochu jako u Petra B. v básničce Jen jedenkrát:
Už nevím, kdy a kde
jsem slyšel jednou vypravovat pověst.
Kdes na severu země
je smutné údolí, sevřené vrchy;
to teskné jest a temné,
neb žádný den tam nezasvitne slunce.
..................

Ale to je jenom zdání, Lysá si prostě dala šlofíka a už se chystá na tu barevnou přehlídkou, kterou na nás brzy nachystá. Ale o tom někdy příště. Teď už se těšíme na sobotu 23. 2. a na poslední etapu!

4 komentáře:

  1. Berďo, super počteníčko s kulturní vložkou. Já umím jen první sloku Ostravy...Jinak všem (zejména těm na předních místech) gratulace.
    Na poslední etapu dorazím,ačkoliv nevím v jakém stavu. V pátek Fryčovické Šibřinky...

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní článek Berďo!!! Musel dát spoustu práce! Kulturní vsuvka tady dlouho nebyla, to už je hodně vysoký level :-D. S velkou pravděpodobností se na poslední etapě LC ukážu a možná dokonce jako běžecko-chodecký účastník v rámci rehabilitace :-D. Moc se těším! ivon

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky Berďo, článek parádní :) Pro mě docela najs etapa, nečekaně, i přestože na nás čekal Bezruč ... S inovejtami jsem byla v sobotu na Lysé vyčerpaná mnohem méně, než před týdny s adidasy na nohou už po svém výstupu rozbředlým a zledovatělým hangem ... myslím, že nakonec přece jen svou prvotní negaci vůči této etapě budu muset přehodnotit :)
    Na Lysé v kameňáku super atmosféra, příjemné posezeníčko, pak krááásný seběh, počasí sice smogové a mlhavé, ale to nic neubralo na dávce endorfinů, kterou jsem zase načerpala do zásoby :) a navíc Jarkovo zpestření s vyhrabáváním jeho vozítka před etapou :D No to nemělo chybu :D
    Těším se na finále, až vás zase uvidím!!!
    Deni

    OdpovědětVymazat
  4. Vzhledem k tomu že literatura mi byla vždy na hony vzdálená, a nejen to, tak když slyším Petr Bezruč, tak se mi jako první vybaví kapelička z níž onen jmenovaný ukradl 130 miliónu, tenkrát slušné peníze. A musím se taky pochlubit, že jednu sloku s Ostravy znám taky :-).
    No a to, že filcka v zimě vyjede ke Korýtku, bych ukázal i minule, bohužel však chyběla obvyklá veličina čas :-). A ještě bych tě opravil, že jsem se nechtěl otáčet, ale ono si to svévolně sjíždělo s kopce samo, tak jsem to raději zapíchnul do sněhu :-).

    OdpovědětVymazat