PoruBajk 2013 aneb ŠkodaBike v "novém"

Kdy: 27/04/2013
Kdo: Django, Ruda, Dan a BOBika

Letošní začátek bikerské sezóny byl poněkud rozpačitý - na začátku dubna bylo možná více sněhu než po celou dobu zimy, ale to nás nemohlo odradit od účasti na tradičním bikovém zavodě. Účast nakonec vzdal pouze Jaryn, který si zřejmě myslí, že když běhá objemy jako Stoša (?!), nic z toho se mu nepřenese na kolo, a proto raději zvolil Dolnolhotskou 10.

Django se začíná pomalu otrkávat a občas vystrčí i růžky, ale přece jen se do všeho nehrne po hlavě. Zvolil proto menší zlo a vydal se na 36 km dlouhou trať. Dojel v čase 2:17:12 na 268. místě ze 481 klasifikovaných.

Zbylé trio se hrdě postavilo na konec cca 300hlavého pelotonu 68 km trati. Chvíli se nám dařilo držet spolu, ale první kopečky v Porubském "hvozdu" a sjezdovka Skalka nás roztrhaly. Po sjezdu z Klimkovic jsem dojel Rudu a společně jsme se pak prodírali startovním polem kupředu až do první občerstvovačky. Tam se Ruda nečekaně oddělil a já zůstal na boj s ostatními definitivně sám. Trať jsem měl projetou, věděl jsem, co mě kde čeká, a tak jsem jen doufal, že se neprojeví únava z předchozích dnů. Do cíle jsem sice dojížděl trochu ztěžka, ale ostatní okolo na tom byli podstatně hůř, takže jsem si předjíždění vychutnal až do cíle! :) Chvíli po mně dojel Ruda, načež se k nám donesla informace, že Dan někde zabloudil. :( Nakonec však i on našel tu správnou cestu do cíle. ;)

107. 3:12:39 BOBika
130. 3:21:49 Ruda
238. 4:00:26 Dan

Web
Výsledky: 36 km | 68 km

Foto ze startu dlouhé - jsme tam všichni 3!


5 komentářů:

  1. Paráda, paráda, paráda. Akční a aktivní team, ať už v běhu, kole nebo psaní. Plácám po rameni všechny, kdož vstanou z gauča a jdou s kůží na trh. Já jsem kontroloval jak Porubajk, tak Dolnolhotksou 10 ze vzduchu a ostře se taky věnoval zprovoznění webu www.bezimsmajklem.cz. Kurde přydejte bo bude zle! ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hoši gratulace... Koudy Vás hlídal ze vzduchu a na jednom ze zdrav. stanovišť Vás hlídala moje maminka. Naštěstí moc nezasahovala ( snad jedna klíční kost a jeden kolaps). Jste dobří...

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné, chlapci! A proč nejste na fotce všichni čtyři? :-D Berďa

    OdpovědětVymazat
  4. Synci pěkně!!! Dan měl asi málo, tak se jel ještě projet :-). Nene Bobika, já jsem nevzdal. Já jsem měl točit, ale to pár dnů před víkendem to padlo. Tak jsem sáhnul po jistotě (Dolní Lhota 10 + kros Štěpánkovice), protože týden před Škodebike jsem měl najeté 3 Km, takže jsme teprve zjišťoval jak se na tom sedí, ale na Silesií už trénují :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tož fest Vám to šlape do pedálů, gratuluji k dobrým výkonům a brzy se těším, že se k Vám na nějaké bajkování přidám, akorát si budu muset půjčit horáka! Stoša

    OdpovědětVymazat