Železný císařák 2013 ...aneb naše malá rodinná triatlonová premiéra :-)



V sobotu 10.8.2013 se v Jilešovicích konal 3. ročník lidového triatlonu Železný císařák. Tak nějak jsem koketovala s myšlenkou, že bych si vyzkoušela svůj první triatlon, navíc v prostředí, které znám. Trošku mě ještě vyhecovala moje maminka, která si ho šla se svou kámoškou bez větší přípravy také vyzkoušet. Takže jsem se nakonec těsně před uzávěrkou přihlásila.
Plán byl takový, že já s mamkou pojedeme a Django hlídá děti a fandí. Ale jak už to u nás bývá zvykem, zase se vyskytl problém. Po intenzivní vysokohorské turistice ve Vysokých Tatrách, kde jsme zdolali Kriváň, Rysy a Téryho chatu jsem se bohužel v pátek vrátila s bilancí 6 nehtů z 10:-( + 2 masívní puchýře pod kotníky. V lékárně mi řekli, že se mám spíše vypravit na ošetření na chirurgii a že se nemám ani odvážit lézt s takovýma kopytama do Štěrkovny…
Takže jsem se zúčastnila, bohužel jen jako divák s palcem namočeným ve višňáku. Django jel místo mě. Závodu se zúčastnilo rekordních 55 závodníků a i diváků bylo požehnaně. Počasí z mého pohledu perfektní, cca 23 stupňů (nejsem letní typ:-)).Dalibor bude muset do budoucna zapracovat na plavání, bo to je tragédie…ale i s tímto handicapem vybojoval 32. místo a dojel v čase 35:38. Mamka skončila předposlední a vzala to s humorem.
Závod měl fajnou atmosféru a tak doufám, že si ho příští rok vyzkouším. Škoda, že opět nedorazil nikdo z našeho oddílu. Vám se snad v těch našich končinách nelíbí, nebo co?!?

5 komentářů:

  1. Pěkný článek, Niki! A gratulace Djangovi k pěknému výkonu. A tobě přeji, ať máš brzy aspoň 7 nehtů z 10! :-)
    Berďa

    OdpovědětVymazat
  2. No, mě by se takový závod určitě líbil, bohužel jsme měli společný běžecký trénink. Tak třeba příště. A gratuluju Djangovi! Stoša

    OdpovědětVymazat
  3. paráda!!! gratulace obrovská!!! :-) ivon

    OdpovědětVymazat
  4. No Niki, stačilo napsat do emailu, jak je standardem a určitě bys tam sama nebyla ;-)

    OdpovědětVymazat