Fialový protestsong - Mrtfa kobra

Vítr fičí, voda z nebe valí,
Jeník na to sere
do klubka se sbalí
a v pelotonu vede!

ANO, náš Honza, Jeník, Jen
náš sportovní vzor
náš Ironman

Ironjan nebo Jen
vyšvihanec a dříč
prostě super men
našel k sportu klíč

A teď utek - je pryč
je FIALOVÝ
a takový to byl dříč

Kemo, slzy nám tečou
za kolik? snad spím
Kobry ho vlečou
pojď k nám, ne k nim!

Slíbili prachy, sex a baby,
a Honzík tápe
sakra ta má vole vnady
a už se naňu sápe

A tak je u nich
u Fialových nul
no prostě v pérdeli
city nám hodně hnul

Ale my jsme rafani
bolaví ale dobří
ne jak ti fakani
ti modří bobři

Ožerem ty Kobry
ať se klidně zeserem
rum je hodně dobrý
a my jednou VYHRAJEM!

Koudy

10 komentářů:

  1. Touha

    Je odvěkou touhou
    každý z nás to cítí
    být Fialovou kobrou
    jinak budu v řítí

    Tým to milý, skromný, pilný
    za vítězstvím jdoucí hrdě
    členem může být jen silný
    na plavčíky prdě

    Honzík si tak splnil sen
    tak spolkněte už zášť
    vždyť kobřičkou stal se jen
    a teď má fialový plášť

    Každý z vás ve skrytu duše
    večer když sedí nad výsledky
    doufá, že jednou uslyší na vlastní uše
    nechtěl bys patřit mezi Fialové kobérky?

    Opíjet Standu to můžete
    bojím se jen, že ho znám
    poblijete se a zeserete
    a on vás pak roznese domů k vám.

    I v pití piva, vína či kořalky
    volba je na vás plavčouni
    šance je nulová prdalky
    Fialové kobry jsou žampióni

    Koři Lee

    OdpovědětVymazat
  2. Jazyková a kulturní poradna.
    Vážení kulturní přátelé. To co jste si přečetli výše jako reakci na stylisticky nádherně vytříbenou báseň „Mrtfa kobra“ je , řekl bych, brak nejnižší úrovně nezasluhující si pozornost náročnějšího čtenáře. Ač se autor, sám sebe zvoucí Koři Lee, snaží do výtvoru vkomponovat například přechodníky, útvar se tak akorát dá srovnat třeba s padlým souslovím, jakým je „Halí belí, koně v zelí a hříbátka v prdéeli“. Přechodníky zde použité bych spíše nazval záchodníky, protože tvary typu prdě aj. i tak podobně znějí. Nové tvary slov jako plavčouni, kobérky, uše či prdalky snad neexistují ani v gorolštině, což uznáte, je opravdu velká síla. Sám autor se stylizuje do role velké, silné a odolné kobry. Po přečtení jeho několika slov naházených volně do jakéhosi neliterálního patvaru musíme ale všichni bez rozdílu pohlaví a vyznání konstatovat, že takováto kobérka nemůže nás, ocelové záchranáře, ani svým věčným syčením nikterak rozklíníti.
    David K. Kalamář, předseda Hnutí za krásnější literaturu

    OdpovědětVymazat
  3. No to je bomba!!! Clovek 2x nejde a o co hned neprijde ...

    OdpovědětVymazat
  4. Vážený pane Kakalamáři,
    po přečtení vašich řádků jsem se dlouho od srdce smál. Vůbec nechápu, jak se můžete nazvat předsedou hnutí za krásnější literaturu poté, co jste vyrodil Mrtfou kobru. Vy samozvaný rádobyodborníku zřejmě vůbec netušíte, že se vám poštěstilo, přečíst si mezi prvními umělecké dílo mezikontinentálního významu. Nebál bych se dokonce tvrdit, že se jedná o nejvýznamnější počin v historii psaného slova. Bezprostředně, aniž by jste se o to jakkoliv zasloužil, stojíte na prahu objevu několika nových nádherných slov, jako jsou např. uše či prdalky. Dovolil jsem si totiž použít,vám zcela neznámý mechanismus totiž tzv. básnickou licenci. O tom ale takový ignorant, jako jste evidentně vy, nikdy neslyšel. Proto na vysvětlenou: souslovím básnická licence, cizím slovem licentia poetica, označujeme literární či obecně umělecký pojem, jímž vyjadřujeme skutečnost, kdy se nějaké literární (nebo i jiné umělecké dílo jako například v případě básně Touha) výrazně záměrně odchyluje od ustálené jazykové, literární, historické, společenské (či jiné) normy, zvyklosti, úzu, tradice, faktografie apod. To čumíš co plavčoune.

    Koři Lee

    OdpovědětVymazat
  5. Tak Koři Lee to tady někomu nandává, plavčíkům by stačilo jen trénovat usilovněji a tyto slova tady napsané a různé básničky a vše okolo, by šlo stranou :-) ale třeba někdy nám to FIALOVÝM KOBRÁM natřou a to budeme čučet. Pánové jen trénujte a vemte taky s sebou na Lysa cup silnější sestavu a třeba to fialovicím nandáte... ale to by musel Stanislav běhat po čtyřech a Koři chodit po rukou.



    Fialová Kobra J.V. - Moirak

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud nam nadseni a tento blog vydrzi aspon par let, bude zajimave se nekde sejit u lahodneho moku a zavzpominat na tyto chvile ...
    Mozna nas ted Kobry po(d)razi :), ale nas to naopak hecuje k lepsim vykonum! Zatim se to projevuje spise v treninkovem usili nez u samotnych vykonu, ale vse ma svuj cas, nic se nesmi uspechat. Uvidime, jak dlouho vam vydrzi elan. Jeste je mnoho etap a sanci vas zaskocit!

    OdpovědětVymazat
  7. Drahý Lee, myslím, že tuto diskusi můžeme s klidným srdcem (mým) ukončit. Vámi sice byla použita licentia poetica, ale ta je již dávno nepoužívaná a obsolentní, jak se můžete dovědět z mnoha odborných zdrojů. Noví literáti ji dokonce nazývají licentia stupida! Ale fundamentem vaší práce je použití litera dementia gravis, volně přeloženo – chyba hrubá velká blbá. Vy jste, pane kolego, napsal tvar „aby jste“, ale správně je samozřejmě „abyste“. Za takovou literu dementiu gravis trháme průkazky členům našeho Hnutí za krásnější literaturu, vyobcováváme je z našeho středu a políváme hlavy pivem. Škoda, mistře, vedl jste si dobře, leč ty doby již skončily. Vivat Lysá!!!
    S úctou Váš David K. Kalamář

    OdpovědětVymazat
  8. Zdar Lysari. Jako zucastneny pozorovatel musim ocenit dila obou autoru, smekam pred obouma klobouk. Jelikoz jsem ale FK toz musim vyzvednout tu nasu basen.. Doufam ze jeste plavacci nehodili rucnik do ringu a jeste nas potrapi. Lyse cest. Turboslav.

    OdpovědětVymazat
  9. FK Do toho tssssssss...

    OdpovědětVymazat
  10. ja to tady sleduju furt, ja myslym, že to ty plafčycy zytra vyhraju, bo su dobřýýýýýý!!! palvčycy do toho, plafčycy do toho a tak dale atak furt!!

    OdpovědětVymazat