4. etapa LC - Rajská bouda (mistrovská)


Tak jako na konci týdne bývá vesměs den, který se v češtině nazývá nedělí, tak i na konci každého listopadu bývá vesměs 4. etapa LC, které se říká mistrovská. Proč, to nevím. Asi, že cvičení dělá mistra a tak kdo to dělá počtvrté je zřejmě mistr.

Jako obvykle v poslední době se nás kluků a holek, kteří spolu, za sebou či vedle sebe běháme, sešlo na sobotní etapě pro některé skoro nepočítaně. Jen prezident, také jako obvykle, chyběl.

Tuto etapu jsem byl připraven vskutku výborně. Na příkaz tajemníka oddílu Bobika jsem se v předvečer akce připojil ke krátkému brífinku tajemníka a Keňana, který se měl týkat přípravy na závod. Protože jejich brainstorming byl pro mne příliš náročný a nezáživný, pomohl jsem hlavě přiměřeným množstvím alkoholu a pak mi již jejich bezesmyslné pindy začaly dávat smysl.

Po tomto taktickém školení jsem se ráno rozhodl uplatnit svou již osvědčenou taktiku držet poslední místo v oddíle a v podstatě jistit z větší či menší dálky zadky ostatních členů VZS, ostatně jak je u mne také obvyklé.

V posledních etapách mi tato taktika stabilně vycházela. Snad jen Pigi mi to narušuje a dere se stále sveřepě za mne. Ale protože je členem turistického oddílu X-Cobras, tak mne jeho zadek příliš nezajímá. Další podobný narušitel je Ruda. Ale i on má vždy dost úcty a nechá mne mého cíle dosáhnout. Také si musím dávat pozor na Jarka. Stále se totiž nenápadně zhoršuje a zdá se, že brzy ohrozí mou pozici posledního. I tohoto borce mám však stále pod kontrolou. Tuto etapu ale přišlo něco s čím jsem nepočítal a má taktika byla zcela neúspěšná. Na start totiž dorazila Bohunka. A její zadek jsem bohužel nespatřil ani jedinou. Takže za sebe mohu hodnotit tuto sobotu jako neúspěšnou. Ale příště se připravím lépe a pokusím se zpět vybojovat svou ztracenou pozici - posledního z VZS.

Co se týče pořadí, mohu pouze opisovat ze stránek LC, protože co se děje v půlce či dokonce v přední části závodního pole při své taktice netuším. Takže jen krátce: 17. Wiatr, 36.Poky, 60. Majkl, 105. Stoša, 125. Bob, 137. Jarek, 145. Keňan, 163. Ruda, 168. Berďa a 196. Bohunka.

A na závěr bych chtěl rozptýlit fámy, které dorazily již i do našich řad. Není pravda, že Koudy je jen mýtická bytost. Koudy existuje, vyčkává ve Včelínku a až nám bude nejhůř přijde nám ku pomoci.

5 komentářů:

  1. Musím souhlasit s tím, že mýtická bytost Koudy rozhodně není! Ale nemůžu souhlasit s tím vyčkáváním. Již několikrát byl přistižen jak odhazuje sníh! (jako všichni na Včelínku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek Berďo. Rozhodně bys měl psát častěji, máš talent.
    Jinak k tomu Koudymu: "Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být hůře" :-)
    Malča

    OdpovědětVymazat
  3. Kluci,už někdy někdo z Vás viděl nějakého šéfa něco dělat? Ti přece chodí jen do "pojišťovny" a na ostatní věci mají lidi, tak jako Koudy má Vás na běhání na Lysou, tak co by se dřel sám, přece není hlupy, no ni ?!?! :-) Majda

    OdpovědětVymazat
  4. No bohužel, čím více trénuji tím víc jde forma do …… Doktor a ředitel v jedné osobě o oddíl pečuje jen emaily a to je málo :-D, jinak by mi naordinoval nějaké steráče :-D

    Jarek

    OdpovědětVymazat
  5. No, dal sis docela nacas, ale stoji to za to. Docela jsem se pobavil! ;) BOBika

    OdpovědětVymazat