Reakce potrefené bývalé rozpadlé Fialové Kobry

Ozval se mi se svou reakcí na mou básničku "Co se do něj vleze" Koři Lee z FK, dejmež mu tedy na našich stránkách prostor k vyjádření.

Nejvyšší čas na nějakou sondu do hlubin básníkova nitra, takže:

V té říkačce pana Kakalamáře mě zaujala hlavně jedna pasáž. Připomnělo mi to velmi vzdáleně jiného, neméně slavného muže, Jana Nerudu. Konkrétně jeho věhlasné Písně kosmické a báseň „Jak lvové bijem o mříže.“ V ní jsem totiž také narazil na jedno takové neobvyklé slovo. Takže nejprve malý úryvek:

Neruda Jan

Jak lvové bijem o mříže (Písně kosmické)

Nám zdá se, z hvězd že vane hlas:
"Nuž pojďte, páni, blíže,
jen trochu blíže, hrdobci,
jimž hrouda nohy víže!"

Ano, ano, slovo jsem začervenil a jak jste správně tušili, je to hrobec. Což jak jistě všichni víte z odborné literatury, je takový brouk, který si před sebou valí kuličku z trusu, tedy hovnivál. Někdy se sice nesprávně uvádí, že hrdobce = hrdý člověk; hrdobný = projevující hrdost, ale my víme, že je to nesmysl. A teď k věci. Opět nejprve úryvek:

David Kakalamář

Co se do něj vleze(Písně z Včelínku)

Tasím taky lopatu,
Uvidíš ten ohňostroj
Teď dostaneš extra latu
Říkají mi Maslostroj!


Ano, to slovo jsem opět začervenil. Říkají mi „Maslostroj?“ Hned se nabízí řada zajímavých otázek, na které prostě neznám odpověď a byl bych nesmírně rád, kdybyste mi pomohl na ně odpověď nalézt. Nikdo ze studijního výboru mi totiž nepomohl. Takže:

Říkají vám Maslostroj? Proboha kdo vám tak říká a proč? A co to vlastně je Maslostroj? Asi stroj na máslo, ne? Vy vyrábíte máslo? Jako z kravského mléka? A kde to mléko sháníte? Máte na Včelínku vlastní krávu?(asi jo, že….) Dojíte ji sám? Není fialová? Jestli ano, není to kobra? A kolik toho másla denně utlučete, že jste dostal tak nebezpečnou přezdívku? To máslo pak jíte nebo ho prodáváte? Máslo už je často nahrazováno margarínem se sníženým obsahem tuku. Nebojíte se zvýšeného cholesterolu? Co nebo kdo je to cholesterol? Máte ho vy nebo někdo z rodiny zvýšený? Jak to léčíte? Léčíte si svou rodinu sám nebo chodíte k doopravdickému doktorovi? To počasí je na hovno, kdyby tam nebylo tak hnusně, nepíšu takové ptákoviny……….Koři Lee

2 komentáře:

  1. Tiše závidím, že na vaše stránky přispívají i členové jiných týmů. U nás už přispívám na stránky jenom já! A bude hůř! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Luďo, sousede, už bude jen lépe a radostněji! Koudy

    OdpovědětVymazat