LYSACUP - PROLOG 4.11.2012 Velký Javorník

Tak už je to zase tady. Třetí rok po sobě začal Lysacup opět výběhem na Velký Javorník. A také se opět měnila trasa. Pověstné schody vedle skokanského můstku se letos běžely pro pořádek dvakrát a také se vynechal rovinatý úsek po silnici pod vrcholem. Zkrátka docela slušný útok na maximální tepovku.
     Na startu jsme se sešli ve složení: Poky, Jaryn, Dan, já, Bobika, Marťas, Fido a Berďa, no a v tomto pořadí jsme se také umístili v rámci týmu. Pro mne byl již příjezd do Frenštátu mírně stresující, protože jsme různě stáli na semaforech, pak nás stavěli policajti a já se samozřejmě předem nezaregistroval. Asi jsem si myslel, že se snad se mnou počítá automaticky. Nakonec jsem si poctivě odstál frontu, což znamená, že jsem tam nechal stát Martina a šel se převléknout. Start se mírně opozdil. Před startem proběhla klasická ceremonie se skokany z můstku a předání trikotů. Po startu jsme oběhli malé kolečko pod můstkem a vydali jsme se do schodů. Po Hornické desítce jsem se cítil jen mírně unaven a schody proběhly celkem v pohodě. Opět jsme seběhli malé kolečko zpět pod můstek a vydali jsme se podruhé na.schody. Po Hornické desítce jsem zjistil, že jsem značně unaven a schody vylezl ztěžka. Běžel jsem s Jardou, který si tentokrát přivezl famózní formu a společně jsme lehce stahovali Dana. Přiblížily se první serpentiny a já viděl, že Jardu nestíhám. No tak jsem běžel dál, dostal jsem se až k Dankovi a zůstal za ním, protože jsem opravdu neběžel pod své možnosti. Naštěstí to Dan táhl vyrovnaným tempem, já jsem musel často do chůze, rozběhnout to už nešlo. Avšak jsem nezoufal, průběžně jsem věděl, že se pohybujeme cca do 70. místa a tak to není na úvod úplně špatné. Na vrchol jsem dorazil ve slušném čase, takže jsem byl spokojen, že je konec. Posléze dorazili téměř spolu Bob a Martin, Berďu trápilo nachlazení, takže se trápil přes hodinu. Hvězdou týmu byl samozřejmě Poky, který ladně kroutil boky, a dokroutil se pro 19. místo. Překvapením pro mě byl výkon Jaryna, který mi nandal celou minutu a já se budu muset zamyslet na svým tréninkem. V celkovém pořadí týmů jsme dosáhli na 9.místo, ale hlavně jsme zase porazili ty Kobry.
     A co nás čeká dále? Mě samosebou celý seriál jako vždy. Letos je to příjemnější, že nemusím brát hodinky, ale pouze luxusní multipas s čárovým kódem. A ostatní se snad také přidají již další neděli a tentokrát už na milovanou Lysou horu.
   

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Kurde synci, vy stě dobři! Ja musym cosik politať po Bělaku, jakysik kilogram zhodiť a potem možu přyjsť na tyn Srandacup! Přydejtě synci, kurde!

    OdpovědětVymazat
  3. Dodany nejake fotky jako dukaz, ze se za VZS ucastnili i Kacenka s Tobikem! ;) BOBika

    OdpovědětVymazat