Lysohorský dogtrekkingový maraton

trasa: Sluníčko-Sepetná-Staškov-Lysá Horá-Vyšní Mohelnice-Visalaje-Bílý Kříž (u chaty Kysuca obrátka)-Gruň (Charbulák)-Armaturka-Poledňana-Kobylík-Šance-Mazák-Sluníčko. 42km.

Dnes jsem se zúčastnila dogtrekkingového závodu, který organizoval Roman Baláž. Počasí do pátečního večera bylo všelijaké a i Roman připravoval různé varianty.
Já jsem  byla v pátek večer vyklusat s Ajou 5km a v hlavě jsem probírala taktéž všelijaké varianty, včetně i toho, že to vzdám. Asi tak přemýšlelo více závodníků, protože se někteří omluvili.  Ráno jsem ale vyjela a v autě jsem se pro změnu rozhodovala,že půjdu jen tzv. vložený závod na 15km. Na Ostravici ale bylo v celku obstojné počasí, vítr minimální,takže jsem nakonec šla celý maraton, který tedy byl v původní trase přes Lysou Horu. A bylo parádně.
Počasí bylo zcela ideální, občas fouklo, ale vůbec ne tak, jak předpovídali.
Trasa byla super, sněhu hodně a ne všude to bylo dobře prošlapané. Když jsem sbíhala z Lysé  na Visalaje, tak jsem si vzpomněla, že za týden tady bude LC.  Kolem Vyšních Mohelnic na té louce opravdu dost sněhu a hodně blbě se běželo. Na Charbuláku jsme s Ajou chvilku odpočly, daly tekutiny a sváču a po sjezdovce k Armaturce dolů. Tam opět moc sněhu a v jednom místě jsem zapadla do nějaké závěje až nad kolena. To už bylo v druhé polovině trasy a začínala jsem toho mít docela i dost. Naštěstí od Armaturky k Poledňaně to bylo projeté. Pak nastal další těžký úsek - celá modrá trasa kolem Šance zcela zledovatělá. Měla jsem nesmeky, ale i tak to bylo náročně. Dobrý byl pohled na Aju, jak jí to klouzalo. To jsem se musela i zasmát.
Od Mazáku pak poslední úsek do kopce a to již bylo o vůli.
Nicméně jsem velmi spokojena, celkový čas 4hod 56min 15s . Z žen za Áďou na druhém místě. ( o kategorii mluvit nebudu, protože jsem v ní byla sama). Výsledky jinak ještě přesně nevím, vyhlášení bylo až večer, ale já pádila domů. Jsem hrozně ráda, že jsem to nakonec nevzdala a trochu i prověřila to moje psisko (teď leží u mě vedle počítače) a já po nějaké době běžela delší trasu. Aja byla super a zvládla to fantasticky.
Trasa se mi moc líbila. Značení bez problémů, na neturistických úsecích měl Roman dobré značení.
Super sobota.
Zítra s Vámi nejdu ( to by mě už doma asi ukamenovali). Přeji Vám taktéž dobré počasí, nejlepší výsledky a těším se na Visalaje. Leňa

  

9 komentářů:

  1. Teda to je parádní výkon Leni! Gratuluji moc ke skvělému času, 2.místu v ženách a zřejmě také vítězství v kategorii :-)
    Stoša

    OdpovědětVymazat
  2. Jo Leni a nebylo to náhodou mistrovství světa v zimní dogtrekingu???
    Že ty jsi vlastně taková skromná mistrně ve své katogorii???
    Ať žije Mistrně světa a Mistrně republiky!!! Hej, hej, hej VZS!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem psal přece já. A vůbec jsem to nemyslel ironicky. Jednou to Roman vypsal jako MS v zimním dogtrekkingu, tak to tak prostě je. Gratulace byla zcela upřímná.
      Stoša

      Vymazat
  3. To je výkon, mistryně světa! :-) Gratuluju

    OdpovědětVymazat
  4. Á Vy si děláte všichni srandu. Píšu,abych se podělila o dojmy. A nebylo to vůbec dnes lehké. Náhodou nás bylo kolem 20 a já byla myslím kolem 9.místa. Žen bylo cca 8. Nevím to přesně,protože někteří šli kratší variantu. No a že už su stará a v kategorii sama, tož to je život. Všichni stárnem. Název dogtreku je trochu parodie a mě se to náhodou líbí. Ať je Roman takový nebo makový, na jeho dogtreky chodím ráda. V Ostravě a okolí to nikdo nedělá ( aspoň o tom nevím) a se psem je to zase něco jiného. Už přemýšlím o Horské výzvě. Jó a prezidente - nepodepsané komentáře bych mazala. Ten druhý kometář mi zní výsměšně. Ať už vůči mě nebo někomu jinému. Leňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, komentáře jsou upřímné, i když s trochou toho našeho štiplavého humoru. A dát takovou trasu v zimě a ještě se psem, tak to jednoduše není vůbec jednoduché! A propos, v té kategorii je už nás z týmu celkem dost. :-)

      Vymazat
  5. Gratuluji, Lenio, tobě i Áje. Muselo být fakt náročné. Tak ode mne klobouk dolů a pořádně zrelaxuj. :-)

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  6. Lenio, klobouk dolů. Na horách, v tomto počasí a takovou trasu bych nedal ani v dvojnásobném čase. A to říkám pln úcty a prost humoru. Maximálně připustím lehkou (ale jen velmi lehkou) nadsázku. Těším se, že poběžíš Visalaje.
    Martin

    OdpovědětVymazat
  7. Gratulace veliká, článek jsem úplně zhltla, fotky super. Náročná trasa, mě dnes v tom sněhu stačilo 3,7 km z Bezruče ... Těším se až nám dojmy předáš osobně :)

    OdpovědětVymazat