RunFest Ostrava

Tento článek by měla napsat Petra, ale to bychom se asi nedočkali☺. Jejím výkonem však musím začít, protože za mě palec nahoru a obrovská gratulace.  Petra před 3 týdny  zvládla s Lidušksou B7 a získaly bednové umístění a po 3 týdnech zaběhla ostravský maraton v neskutečném čase a druhé místo v kategorii. A k tomu si myslím, že jí to na té bedně hrozně sluší a vypadá nejlépe☻☻☻.







Další pozitivní na této akci bylo zapojení naší mládeže. Janková Beatka a Janko Adrian nám určitě ostudu neudělali a v konkurenci se neztratili.Takže VZS Ostrava se o nástupce nemusí bát....A ty krásné dresy☻☻☻.


Já jsem původně moc chtěla běžet celý maraton, abych napravila loňské selhání, kdy jsem poprvé vzdala závod. Nicméně letošní rok byl hodně náročný po všech stránkách ( zdravotní, pracovní a rodinné... ) a měla jsem období ve vlnách  a dokonce jsem chtěla i přestat běhat. Stručně řečeno - nebylo natrénováno. V srpnu jsem po půl roce byla na akci v Olbramicích a začátkem září půlmaraton  v Hrabové a docela to šlo, tak jsem se přihlásila i na RunFest, abych podpořila Ostravu. Přidal se Berďa a Dalibor, a tak jsme se všichni sešli na startu. 
Já jsem se snažila držet Berdi, který sledoval na mou žádost hodinky (moje hodinky selhaly)  a snažili jsme se držet tempo lehce pod 5min/km a docela se nám to dařilo. V druhé části druhého kola mi však docházely trochu síly a začala jsem lehce zaostávat. Přesto velké díky Berďovi, protože mě dotáhl ke krásnému času a v podstatě jsme splnili náš cíl pod 5min/km . Dalibor se držel statečně a splnil cíl pod 2 hodiny. Takže myslím, že spokojenost u všech. 
Musím ale konstatovat, že letošní organizace malinko pokulhávala za loňskými ročníky  a v cíli jsme v podstatě ani nevěděli, kam jít. Pro medaili jsme si museli dojít a málem o ní říct a občerstvení po dokončení závodu chabé. Ale to nám nezkazilo na náladě a s Berďou jsem si zašli do hospody u Rady a pořádně jsme to zajedli a zapili. Pak jsme rychle spěchali za Petrou  pogratulovat jí  k perfektnímu výkonu. 
Těším se na Majkla, že Vás všechny uvidím.

Petra - maraton - 3:45:25
Berďa - pulmaraton - 1:43:21
Lenia - pulmaraton - 1:44:13
Dalibor - pulmaraton - 1:56:03

Fotky           

3 komentáře:

  1. Lenio, děkuji za článek! :-) Petře ještě jednou gratuluji, protože to fakt zvládla skvěle! :-D Byl to moc fajn den. A bylo hezké, že se zastavila i Niki, Majda a Ruda.

    A teď už se těšme společně na Majkla. Prý poběží konečně i Koupelka. Ale kdo ví...

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji k výkonům všem, Petra zaběhla opravdu skvělý čas. Od kolegyně v práci jsem slyšel, že tam lidi v cíli bloudili a nevěděli kudy kam, tak asi na tom něco bude. Já bohužel těžce rýmečkoval, tak jsem se ani nepřišel podívat. Ale na Majkla už se těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bloudil v cíli taky. Ještě, že mi ho ukázal Ruda. Jinak se motám na Masarykáčí možná ještě teď. :-D

      Vymazat