PRAJZSKÁ V OLOMÓCI :-)

Hanácký půlmaraton, XIV. ročník, 21. 4. 2012

Málo nescházelo k tomu, aby nakonec trať Hanáckého půlmaratonu byla bez obsazení našich členů. Což by byla samozřejmě obrovská škoda. Nakonec, díky mé usilovné snaze, výsledkovou listinu ve třech kolonkách zdobí týmové "VZS Ostrava".
O účasti jsem uvažovala s Deni už dlouho, ale vzhledem k únavě, povinnostem a bolestem lýtka se sestra začala docela zdráhat a plány na sobotní dopoledne tak stále byly ve hvězdách. Přiznávám, sama jsem se do prostředí plného neznámých běžeckých tváří neměla šanci odvážit, proto jsem zvolila speciální strategii. Deni se k účasti nechala zlomit masáží bolavých nožiček a tejpingem, Jarek nevydržel nápor esemesek. Ano, trať byla poznamenána stopami 1 odvážného běžce a 2 odvážných běžkyň VZS, kteří se utkali se 7 okruhy Bezručovými sady. :-)
V olomoucké metropoli jsme se sešli všichni již den předem, takže jsme měli ráno dostatek času kvalitně posnídat. Předzávodní půlmaratonské meny se skládalo z houstiček s marmeládou doplněných o hořčíkové tablety, no kdo by odolat! Jarek zajisté potvrdí, že to byl základní kámen vedoucí k jeho osobáku :-D, jen škoda, že na mě a Deni stejná strategie tentokrát absolutně nezafungovala. S počasím to mohlo dopadnout taky všelijak, ale naštěstí bylo moje přání vyslyšeno, slunko si téměř po celou hrálo na schovku. Ideální podmínky :-).
Trať kupodivu rychle ubíhala, velké množství okruhů bylo vyváženo nezvykle častou možností se občerstvit (každým okruhem jsme se vrátili na stadion, kde nás čekal občerstvovací stoleček, a tak jsme se vodou nebo ionťákem mohli dopovat co 3 km).
Vše tedy vypadalo slibně. VZS kolegové mě nenechali na pospas osudu, nebe zakryté mraky, zázemí dobře připraveno, jen to nejdůležitější krapet nevyšlo - nožky tentokrát vůbec neposlouchaly.
Od začátku do konce únava, zhruba v polovině jsem se na občerstvovačce setkala s Deni, ta se mnou v rychlosti začala konzultovat zhoršující se stav své nožky a zda odstoupit, já s ní pro změnu to, že je to dneska úplně na nic. Zkrátka nožky nechtěly běžet a přemluvit se k rychlejšímu pohybu příliš nešlo. Tak jsme trochu zvolnily a i přes takřka tréninkové tempo, moc ráda jsme viděly cíl. :-)
Jarek už nás v tu dobu víc než 5 minut plný nadšení očekával v cíli :-).
Den jsme si ale zkazit vůbec nenechaly a Jarkovu návštěvu si parádně užily :-). Tož snad příště dorazíte tež! :-)

Výsledky
Jarek – 1:34:48
Deni – 1:40:37
Ivon – 1:40:53

Foto
Foto Deni
















8 komentářů:

  1. Tak to klobouk dolů. Na to, že "nohy nechtěly..." to je super čas. Gratuluji k výkonu a Jarkovi samozřejmě k nádhernému osobáčku. Už se bojím, jak mi to v Praze natře. Ale já se nedám. Pěkný článek. Martin

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k tomu že můj čas na půlku je již dva roky starý, tak jsme celý týdne přemýšlel o Hanácké. Ivon nakonec mé váhání razantně ukončila a posunula ho do fáze jestli pojedu v podvečer na kole nebo vlakem. Jo a mimo jiné mi ještě předepsala čas 1:35, ale po HV jsem tomu moc nevěřil. Mimo jiné veškerého manažeringu závodního dne se ujala svědomitě a to již od brzkého vstáváni po 8 hod (pro mě :-))) včetně houstičky ;-) Takže děkuji holkám za super servis po celý den/dva a stále dobrou náladu :-)… jak jinak že ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jarku, jsem zvědavý, jak Ti to pojede na kole, když Ti to tak dobře běhá! ;)
    Pri cteni jsem si zavzpominal na sva studia a na prostredi, ve kterem jste asi krouzili. Musela to byt paradicka! BOBika

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem zamáčk slzu vzpomunuv si na Olomóc. Ale další slzy už nstíhám zamačkávat, jak koukám, jak to tady běhá a s pomyšlením, jak dopadnu v Praze! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Bobika na kole jsme to s Rudou včera vyhodnotili, že to bude asi bída s těmi najetými 300 km :-)). Koudy neboj v Praze posílím zadní řad, ale až v druhé pulce, první si budu dělat iluze a krásném čase dokud mě nebude míjet Martin :-))). Tak říkate Olomóóóc já, no niiiice o víkendu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Koudy, neboj. V cíli PIMu na tebe počkám a možná ti i skočím někam do Mekáče pro hambáče.

    Berďa

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat